Servera pajen med vridna salamiskivor. Garnera med basilika. 1350 g små plommontomater. 12 msk medelstora kapris. 1basilikaBörja medtomaterna till fyllningen. Dela tomaterna och torka dem på en plåt med bakplåtspapper i ugnen vid 150 grader, cirka 1 timme. 1Lägg i mjöl, smör och salt i en matberedare med kniven monterad och kör 5–6 sekunder. Nagga pajskalet med en gaffel och förgrädda pajskalet i 10–15 minuter. 1Fördela tomaterna i pajskalet tillsammans med mozzarellabollar, oliver, kapris och strimlad salami
flingsalt & svartpeppar (jag använde Jamie Olivers thyme, lemon och bay salt). Man bara lägger i det man tycker om och fyller på med lite ost av något slag, steker eller grillar tortillan och moffar därefter i sig härligheten
Smaka av och blanda i tomat samt salami, vänd runt och toppa med hyvlad parmesan samt några varv med svartpeppar kvarnen och avsluta med några droppar olivolja
Jag valde mina egenodlade körsbärstomater, mozzarella, oliver och salami. 5 dl durumvetemjöl44 dl vetemjöl specialFyllningmozzarellakörsbärstomateroliversalami2 msk hackad rosmarinSmula jästen i en bunke och lös upp med vatten, olivolja, honung, flingsalt och finhackad rosmarin. Lägg kransen på en plåt med bakplåtspapper och jäs den under bakduk i cirka 30 minuter
Skiva tomater och lägg ovanpå tillsammans med strimlad salami och riven prästost. Det finurliga med fritatta är att du kan ha i precis vad som helst egentligen, grönsaker, lök, kött, kyckling, potatis, skinka, salami etc
Mosa ihop fetaost med creme fracihe, strimlad tomat och mozzarella. Barnen håller sig sysselsatta med grannpojken som har en fyrhjuling så jag får lite egentid till att lösa korsord och läsa
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.