jag) sjuk och de senaste dagarna har jag fått i mig tre skivor vitt bröd och lite nyponsoppa. Hur som helst, för någon vecka sedan gjorde vi ett gäng tunnbröd som blev så himla bra
Forma ett knubbigt bröd av degen och lägg ner den i lerggrytan. Börja med att blötlägga lergrytan och låt den ligga i vatten medan degen jäser i bunken
Jag älskar bröd, både mjukt och hårt bröd. GI-knäckebröd. Gott nyttigt och glutenfritt fröknäcke. En favorit som har seglat upp, inte bara hos mig utan hos många, är det otroligt goda nyttiga och ofta glutenfria fröknäcket
Det luktar nygräddat bröd i hela huset. Efter att ha bakat de här supergoda glutenfria tunnbröden för några dagar sedan kunde jag inte låta bli att göra en ny omgång såfort de tog slut
50 g jäst5 dl mjölk (solhavre vid mjölkfritt)1/2 dl olja1 msk fiberhusk1 tsk salt1 msk vit sirap1 dl kesella eller keso eller crème fraiche (oatly imat vid mjölkfritt)1 lit glutenfri finmixSmula ner jästen i degbunken
Forma brödet till två avlångs limpor på en plåt med bakplåtspapper. Pensla på bröden med lite vatten. -Åh, gott sa min man om dessa hittepåbaugetter fritt från mjölk, ägg och gluten