Kokbok

Kokbok

  • 5 Recept
Oxfilé tournedos med potatisgratäng och cognacsås

Oxfilé tournedos med potatisgratäng och cognacsås

Alltså OJ vilken mumsig middag vi lyckades få till, jag och älskling. Vi gjorde oxfilé tornedos med potatisgratäng och cognacsås (allt för första gången) och det blev bara såå bra
Oxfilé i yakinikusås

Oxfilé i yakinikusås

Igår åt vi så fantastiskt gott att jag bara måste skynda mig att skriva ner innan jag glömt hur jag gjorde

Oxfilé carpaccio

Skär oxfilén i mycket tunna skivor (viktigt med en vass kniv), ungefär 3-4mm tjocka. Banka sedan ut oxfilén så mycket som det går till "lövtunna" skivor (ett bra knep är att änvända två skärbrädor i plast)
Grillad och gravad oxfile.

Grillad och gravad oxfile.

Vi testade att grava köttet först och sedan grilla det. Fantastiskt gott blev det. Ni måste testa det. 6 portioner