Dumpling/Knyten

Dumpling/Knyten

  • 8 Recept
Frasiga spenatpiroger med fetaost

Frasiga spenatpiroger med fetaost

2 rödlökar, delade och skivade tunt 1 salladslök 2 klyfta vitlök, grovhackade 500 g spenat, välsköljd ca 1 krm muskot, riven 200 g fetaost, grovsmulad 2 ägg, uppvispade 2 msk dill, hackad salt svartpeppar, nymalen 1 förp filodeg smör, smält
Knish

Knish

Fyllning800 g mjölig potatis 200 g gul lök, grovhackad 60 g olja 8 g strösocker 8 g salt. Deg290 g vetemjöl 6 g bakpulver 6 g salt 2 ägg 30 g vatten 120 g olja 1 ägg (till pensling)
Banh Bot Loc Vietnam

Banh Bot Loc Vietnam

Fläskfyllning225 g fläsksida, svål och benfri 0,5 tsk salt 1 msk strösocker 0,5 tsk kycklingbuljong, koncentrerad 1 tsk lök, finhackad svartpeppar
Nuoc Cham

Nuoc Cham

60 g limejuice 60 g fisksås 60 g vatten 10 g risvinäger 5 g strösocker 1 klyfta vitlök, finhackad 1 chilifrukt, finhackad (bird
Pelmeni

Pelmeni

Deg240 g vatten 110 g smör 4 g salt 420 g vetemjöl 1 ägg. Fyllning15 g smör 100 g gul lök, finhackad 5 g vitlök, finhackad 550 g lammfärs 0,5 salladskål, finhackad 6 g salt peppar 45 g vatten
Varenki

Varenki

Deg200 g vetemjöl 100 g vatten, uppkokt 25 g olja 4 g salt. Fyllning250 g körsbär 45 g strösocker majsstärkelse
Vietnamesiska vårrullar med dipp

Vietnamesiska vårrullar med dipp

Vårrullar8 rispapper 150 g glasnudlar, kokta och avrunna 250 g böngroddar 2 morötter, skuren i tunna stavar 1 gurka, skuren i tunna stavar 2 salladslökar, skuren i fina strimlor 0,5 isbergssallad, skuren i fina strimlor 1 kruka färsk koriander