Sylta/ safta o inläggningar

Sylta/ safta o inläggningar

  • 8 Recept
Surkål, hemmagjord probiotika för en gladare mage.

Surkål, hemmagjord probiotika för en gladare mage.

Den här texten kommer från Hälsa som livsstil. I dagens inlägg har jag tänkt ta upp hur du kan förbättra din tarmfloraoch få en gladare mage genom att inkludera mat som är rik på levande bakterier
Rosensocker

Rosensocker

Socker med smak av ros. Jag har tänkt att prova att använda rosensockret till att göra rosenpannacottatoppat med rosenbladsgelé

Myntasocker

Det här hade jag med mig till en vän jag besökte i helgen, Myntasocker. Grymt gott att strö på fruktsallad, blanda drinkar på eller använda i bakverk
Gör ett eget örtsalt

Gör ett eget örtsalt

Detta är en del i Morotslivs serie om vilda växter och deras användning. Nu ska vi bekanta oss närmare med örtsalt

Maskrossirap

Nu går vi in i den där sylta/safta-periodenoch jag tycker det är superroligt att testa göra sylt/saft/marmelad på nya frukter och bär
Förvara ramslök och tips på recept

Förvara ramslök och tips på recept

Som sagt så hade vi ju en finfin söndagsutflykt i helgen och vi kom hem med en stor påse av skogens gröna guld, den vitlöksdoftande ramslöken
Ernsts köttsalt med libbsticka

Ernsts köttsalt med libbsticka

Repa och hacka örterna. Skala och skär vitlöken i mindre bitar. Mixa salt, örter och vitlök jämt i mixern, förvara i rumstemperatur i en ren burk med tättslutande lock
Pressgurka och picklade grönsaker

Pressgurka och picklade grönsaker

Somrigaste husmanslunchen. Köttfärslimpa, nypotatis, gräddsås, rörörda lingonoch pressgurka. I LOVE. Stor knytislunch idag