Mina favoriter

Mina favoriter

  • 14 Recept
Mina favoriter
Smaklig torsk

Smaklig torsk

Värm ugnen till 225°C. Skär fisken i 2 cm stora bitar och lägg dem på ett smort ugnssäkert fat. Salta och peppra fisken
Ugnsstekt torsk under yoghurttäcke

Ugnsstekt torsk under yoghurttäcke

Snabba fisken, den tar lika lång tid att laga som det tar för potatisen att koka. 4 personer500 gr torsk, just idag blev det msc märk torskrygg från frysdisken3 dl medelhavsyoghurt2 msk vetemjöl1 dl hackad persilja och gräslök blandatriven pepparrot (efter tycke och smak samt beroende på hur stark den är)1 stor citronklyftasalt och pepparLägg upp torsken i en ugnsfast form, salta och pressa över citronen
Ugnsbakad torsk med kräftskagen & linssallad

Ugnsbakad torsk med kräftskagen & linssallad

Måndag kväll är sällan den kväll då man experimenterar i köket. Oftast kör man på ett säkert kort, något man lagat tusen gånger och skulle kunna göra i sömnen
Ungsbakad torsk med röd curry

Ungsbakad torsk med röd curry

Sätt på ugnen på 200 grader. Blanda samman röd currypasta med 2 msk margarin i en skål. Smaksätt med salt och peppar
Torskrygg & smörsås

Torskrygg & smörsås

God kväll på er. Här hos oss fortsätter sjukstugan, barnen är riktigt krassliga. Vincent har ju nästan aldrig varit sjuk innan, men den här gången klarade han sig inte
Kasslergratäng a la viktväktarna

Kasslergratäng a la viktväktarna

Koka spagetti enligt förpackningen. Spola i kallt vatten när den kokat klart och låt rinna av väl. Skär kassler i tärningar
Saftig parmesankyckling i ugnen

Saftig parmesankyckling i ugnen

Visst är det väl skönt med okomplicerad mat med rena smaker. Jag drar lätt iväg och lägger till ingredienser för att få med så mycket gott som möjligt men den gyllene regeln för de flesta kockar är att less is more
Tjejmiddag

Tjejmiddag

För ett tag sen så hade vi en liten tjejträff här hemma, karln åker upp på vinden och vi brudar intog finrummet
Rödspätta i riktigt god fiskgratäng!

Rödspätta i riktigt god fiskgratäng!

Idag har jag äntligen testat en fiskgratäng, som jag egentligen hade tänkt laga förra veckan. Riktigt god blev den så det var helt klart värt väntan