Blanda ihop ingredienserna till pajdegen och tryck ut den i en pajform. kan du blanda rökt skinka, bacon eller kräftstjärtar i smeten så blir det en ost/skink- eller ost/kräftpaj med lite mer skarp smak av ost
Pajskal. Gör gärna pajen dagen före och värm den lite innan servering. Blanda ihop ingredienserna till pajskalet, tryck ut det i en form och ställ in den i kylen ca 20 min
Tryck ut degen i en pajform, gör kanten hög. Förgrädda pajskalet i 10 min. Ta ut pajen och sänk värmen till 150 grader. Häll fyllningen i pajskalet och grädda mitt i ugnen i 45 min
Idag får du recept på en tacopaj som jag gjorde för ett tag sedan. Det finns flera olika recept på tacopajer, denna har ett krämigt täcke över sig som ger en god smak
Och nu när våra trädgårdar är fulla med rabarber så tycker jag att man ska göra rabarberpaj. Till morsdagslunchen i söndags bjöd jag på en rabarberpaj med mycket smak av mandelmassa och kokos - två favoritsmaker
Pajdeg. Klä en pajform med degen. Pajdeg. Klä en pajform med degen. Ta ut pajen och strö över smulorna, grädda ytterligare ca 10 min. Ta ut pajen och strö över smulorna, grädda ytterligare ca 10 min
Ingredienser Portioner. 4 3 dl vetemjöl 100 g margarin eller smör 3 msk kallt vatten 100 g rökt eller kokt skinka 3 dl riven ost med smak, max 17% 3 ägg 3 dl mjölk 1/2 tsk salt 1 krm peppar 1/2 tsk paprikapulver Till servering tomatsallad Lägg till i inköpslistan Så handlar du snabbare