Med tanke på att jag bott i Milano i mer än tre år nu så borde jag ju ha frossat i massa lombardiska specialiteter, men faktum är att jag knappt ätit några typiska milanesiska rätter alls under dessa år
Ibland händer det. Jävlar alltså. Och det roliga är att det har hänt ganska ofta nu på senaste dessutom. Både med fejkonet, med palten (som ni får läsa om i min kommande kokbok
DAGENS RECEPT 14-07-22. VEGETARISK MOUSSAKA. Moussaka är en grekisk rätt som innehåller hackat kött och flera sorters grönsaker, som varvas i en eldfast form och täcks med ostsås
Vi väljer hallon eftersom Sigrid är väldigt allergisk mot jordgubbe. Våren går i ett rasande tempo och även om jag både bakar och laga mat så hamnar det inte alltid här
Bröd750 g formbröd, 18 kantskurna skivor (Jag använde Pågen Längtan fullkornsråg malt)Äggfyllning6 kokta äggGräddfilVitpeppar, saltPersiljaMosa de hårdkokta äggen, blanda med gräddfil till lagom bredbar konsistens
Gjorde en grym lasse i lördags. Fick tipset av Åsa Bäckström, Peters fru. Jag gjorde min utan fryst spenat, eftersom det är något jag helst inte stoppar i munnen
Vegitarisk lasagne med halloumi, spenat & pumpakärnor. Eftersom det är bra att variera sig lite och inte bara äta kött varje dag testade jag igår att göra en vegitarisk lasagne, tom
Det senaste brödet som lämnade ugnen i den Casterydska bakstugan blev ett riktigt härligt och mustigt powerbröd, som jag definitivt tror platsar på topptiolistan över nyttiga bröd
Vi har kalasat här hemma hela helgen, vi har nämligen så väldigt mycket att fira nu i november. Nya lilla barnbarnet förstås, flera födelsedagar, Fars dag och nytt jobb till en av svärsönerna
Efter en härlig sportlovsvecka i Italien är jag hemma nu. Vi åkte till ett ljuvligt ställe som heter Passo de Tonnale och detta kan varmt rekommenderas