Blanda ihop kakao, mjöl, socker, bikarbonat, bakpulver och salt i en stor skål eller bunke. Tillsätt ägg, varmt vatten, filmjölk, rapsolja och vaniljsocker och vispa samman med en elvisp tills det blir mjukt och slätt, ett par minuter blir lagom
De fina formarna har jag fått av Toppits och de var jättebra och höll både färg och form. Igår bakade jag pepparkakscupcakes i miniformat åt en kompis som skulle ha julmingel hemma
Jag använde bara hälften av red velvet kakan och lite mer än hälften av vaniljfrostingen. Idag satte jag dom på kakpinnar istället vilket underlättade själva dopningen i den rosa chokladen betydligt, inga kladdiga fingrar här inte
När min avdelning på jobbet skulle ha fest så tog jag på mig ansvaret att fixa kakan till kaffet. Det blev morotscupcakes med philadelphiafrosting och rosor i sugarpaste
-, och noterade glatt att man uppdaterat väldigt mycket från min antika upplaga jag tidigare använt. Det var ett tag sedan jag bakade småkakor, så i helgen bestämde jag mig för att hitta på något nytt som jag inte haft på bloggen tidigare – hyllan med bakböcker som bekant är välfylld, så det blev lite botaniserande innan jag till slut föll för Milanostängerna ur ”Sju sorters kakor” från ICA-förlaget