förrätter

förrätter

  • 18 Recept
Chevreost

Chevreost

Vi lyxade till det en hel vanlig måndagskväll med en förrätt som jag kärat ner mig i. Chevretoast kvalar utan tvekan in på listan över sådant som anses vara det godaste man kan äta enligt mig
Baconlindad Halloumi

Baconlindad Halloumi

Härligt småplock till pilsnern eller tapaskvällen. Rekommenderar er att köpa bra bacon att göra detta på
Bakad brie med varm hjortronsylt

Bakad brie med varm hjortronsylt

Att servera varm ost är inget ost, och allt som oftast brukar jag baka camembert och äta den som fondue
Ugnsbakad brieost med allehanda gotter på.

Ugnsbakad brieost med allehanda gotter på.

Lite, men bara lite tomt har det tyvärr ekat här i det Mårtenssonska köket några dagar, men så kan det gå när förkylning blandas med sent kvällsarbete - vi hoppas ni har överseende
Smördegsinbakad chevréost

Smördegsinbakad chevréost

Hej söndag. Hoppas ni alla mår fint. Imorse vaknade jag utsövd och det var verkligen längesedan kändes det som
Fetaost Fyllda Vårrullar/Sigara Böregi

Fetaost Fyllda Vårrullar/Sigara Böregi

 Fetaost Fyllda Vårrullar/Sigara Böregi.  . Fetaost fyllda vårrullar kan man äta som en förrätt eller som ett tillbehör till buffe'/meze bordet
Skagenkorg

Skagenkorg

Vänd kopparna upp och ner och forma bakplåtspappret över. Värm tunnbröden, ett i taget, i micron ca 15 sek
Smörgåsbakelse

Smörgåsbakelse

Då var det nyårsafton igen. Tiden går så snabbt. Snart har man ett helt nytt år framför sig med nya möjligheter
Räkrulle

Räkrulle

Smält smöret i en kastrull. Rör i mjölet och häll i mjölken. Koka upp under kraftig omrörning tills degen släpper
Krustader med Ishavsröra och Bubbel

Krustader med Ishavsröra och Bubbel

Det är freeeedag. Så skönt. Vad ska ni göra. Vi ska hälsa på hos Magdas Gudmor en liten sväng, Jag ska på födelsedagsmiddag
Västanfläkt

Västanfläkt

Värm krustaderna i ugnen. Värm västkuststuvningen och fördela den i de varma krustaderna. Garnera med färska räkor, örter och lime och dillkvist
Smördegsknyten med brieost och skinka

Smördegsknyten med brieost och skinka

I helgen blev det matlagning igen. Till förrätt gjorde vi dessa små knyten med brieost och skinka. En riktigt god förrätt som man kan variera och fylla med lite olika saker
Skagenbakelse

Skagenbakelse

Skär ut två trekanter från varje brödskiva. Skala räkorna och dela dem i mindre bitar. Skala och hacka ägget
"Gala dinner!"

"Gala dinner!"

Euromeeting avslutas alltid med en gala dinner och i år stod jag för menyn och tillagningen av förrätt och huvudrätt, desserten var utdeligerad till killarna i RT 141 Hjo, men jag misstänker starkt att endel fruar varit inblandade
Nyårsmenyns förrätt

Nyårsmenyns förrätt

Nyårsmenyns förrätt. H tyckte det var så mysigt med trerätters att hon undrade ifall vi inte kunde ha det varje dag
Förrätt med ostbågar

Förrätt med ostbågar

Tag formfranska 2-3 till varje bakelse. Skär ut runda delar med hjälp av ett glas. Bred krämen emellan och runt om och ovanpå