400 g färs (kött eller veggofärs) 400 g krossad tomat 400 g passerad tomat 1 gul lök 4 vitlöksklyftor 2 tsk torkad oregano 2 tsk torkad basilika 2 tsk paprikapulver 1-2 tsk dijonsenap (kan uteslutas) 1 msk soja 1 msk balsamvinäger eller socker Salt & peppar Olja till stekning Cremefraichesåsen. Tillsätt krossad tomat, passerad tomat och alla övriga ingredienser till köttfärssåsen, koka upp, rör om och låt sedan puttra under lock på medelvärme i ca 20-30 min. 400 g krossad tomat. 400 g passerad tomat
Tomater. Bryn köttfärsen och tillsätt tacokrydda och lite vatten. Blanda philadelphiaost och crème fraiche och bred ut i botten på en gratäng- eller pajform
Den här pannkakan blev en favorit direkt för hela familjen. Originalreceptet finns här, men eftersom jag vill göra pannkakan i en stor ugnsform har jag förstorat receptet lite
Vi fikade och sedan åkte jag och barnen hem för att laga mat. Idag jobbade jag ett kort arbetspass. Efter jobbet åkte jag och mötte upp Camilla och barnen på bibblan där dem vart och lånat lite nya barnböcker
Jag måste erkänna att jag faktiskt också tycker att pajerna blir godare utan pajkanten och dessutom går det mycket snabbare att göra iordning maträtten när man slipper knöla med pajskalet (jag i ett nötskal
Förbered under tiden tomatsåsen genom att koka upp den på spisen, tillsätt lite hackad färsk basilika, stevia (lite sötma framhäver tomatsmaken), salt, peppar och en nypa oregano
Idag är det kvällsarbete som gäller för mig, så nu har jag lagat mat som jag kan ha i matlådan. Tog lite vad som fanns hemma, vi har som mål att äta fisk minst en gång i veckan, så idag blev det gratäng med torsk, fänkål och purjolök
Tillsätt finhackad lök och passerade/krosade tomater/tacosalsa. 1 dl passerade eller krossade tomater (alternativ är tacosalsa, men köp den som är Organic, den har inga tillsatser och finns att köpa på ICA)
Under tiden så lägger du tomatpurén, hela skalade vitlöksklyftor (blir så milda och goda, när de kokar länge), oregano, rosmarin och olja i en kastrull
Bryn färsen med krossad vitlöksklyfta, tomatpurén och tacokryddan i smör. Häll oströran överst på tacopajen och skär några körsbärstomater i halvor och placera ut på tacopajen och strö lite riven ost över allt