LCHF-pizza är ju såklart inte detsamma som vanlig, riktig pizza, men å andra sidan kan jag tycka att en low-carb pizza smakar riktigt riktigt gott just för att man vet att den är så mycket nyttigare för kroppen än "den där kaloribomben från pizzerian"
Broccoligratäng LCHF 4-6port500g färsk broccoli2msk smör2dl vispgrädde4 dl riven ost2 äggulor1dl creme fraichesalt, svartpeppar och chilipepparDela broccoli och lägg i en ugnsfast form
Testade att göra lchf våfflor idag med mandelmjöl , och jovisst det blev gott. ) Recept 4 ägg 2 dl mandelmjöl 2 dl grädde 2 tsk bakpulver 1 msk fiberhusk Vaniljpulver Lite salt Blanda ihop allt till en smet
Idag är det kvällsarbete som gäller för mig, så nu har jag lagat mat som jag kan ha i matlådan. Tog lite vad som fanns hemma, vi har som mål att äta fisk minst en gång i veckan, så idag blev det gratäng med torsk, fänkål och purjolök
Vispa lätt ihop ägg och grädde. Tillsätt ost, den strimlade skinkan, gräslök, salt och peppar. Häll upp i 10 pappersformar som placerats i en muffinsplåt
Den här pajen är både LCHF och glutenfri. )LCHF VästerbottensostpajIngredienserPajbotten125 g smör2 st ägg1 dl kokosnötsmjöl1 dl fiberhuskFyllning3 st ägg300 g riven västerbottensost3 dl vispgräddeGör så härPajbotten
Ingredienser. 500g keso. 4 ägg. 3 dl grädde. 2 dl mandelmjöl. 1 tsk vaniljpulver. 1/2 krm stevia. Om man vill göra en mindre kaka kan man dela receptet på 4 delar och använda en springform på 12 cm i stället för en stor på 28 cm, vilket jag gjorde
Crêpes LCHF 6-8 st. Crêpes LCHF 6-8 st. Man behöver inte vara så strukturerad alltid. Normalt sett har vi alltid bestämt vad vi ska äta måndag till torsdag
Smaskiga bröd som är lchf-vänliga. Ostfrallor4 st. 3 ägg3dl riven ost2 msk fiberhusk1 1/2 tsk bakpulver. Vispa äggen pösiga och blanda i övriga ingredienser
Jag brukar vanligtvis göra ugnspannkaka enligt det här receptet som jag visat här tidigare, men jag ville testa något nytt och hittade då istället ett recept på 56kilo
Fick tips av Anneth (som i sin tur hade hittat receptet här). Jag har ju letat mig galen efter substitut för pasta men inte hittat något bra, men igår satt jag och läste bloggar och fick tipset på pasta som ser ut och har ungefär samma konsistens som vanlig pasta
Med det här receptet så går jag emot LCHF-etablissemanget som oftast är hårda motståndare av gluten. Men samtidigt tror jag på att hitta långsiktiga alternativ, sådana som gör det lätt för oss att äta LCHF resten av livet
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.