Jag fick dessutom använda min fina nya buffetgryta till pastan så det var extra roligt =). Häromdagen gjorde jag min goda pasta med fläskfilé och rosmarinsås till middag och den blir alltid lika uppskattad, det är nog favoriträtten nummer 1 här hemma. Blanda ingredisenerna till rosmarinsåsen i en kastrull och låt koka upp och sen småputtra i 5 minuter. Tillsätt balsamvinägern efter ca 2 minuter och ta sedan av stekpannan från plattan. Lägg i den färsta pastan i det kokande vattnet och koka i 2-3 minuter, den ska fortfarande vara lite al dente
Jag hittade ett recept i Leif Mannerströms kokbok "Skaldjur" på en skagenröra som jag testade. Räkor på en fredag är ju inget nytt här hos oss men egengjord skagenröra på toast var något nytt
Hacka löken och fräs i smör tillsammans med grönkålen på medelvärme i några minuter. Portioner 4 – Tid 90 minuter – Ugnstemp. Vila degen i kylskåpet i 30 minuter. Grovhacka sedan grönkålen och koka denna i 5-10 minuter med salt. Tryck ut degen i formen, nagga den med en gaffel och förgrädda i 10 minuter mitt i ugnen. Grädda pajen i nedre delen av ugnen i 30 minuter