Min kokbok

Min kokbok

  • 9 Recept
Kyckling i krämig vitlökssås

Kyckling i krämig vitlökssås

Häll i kycklingen i såsen och låt bubbla i någon minut. Kyckling i krämig vitlökssås. En lättlagad kycklingrätt med smak av vitlök
Världens godaste pasta med fläskfilé

Världens godaste pasta med fläskfilé

Jag fick dessutom använda min fina nya buffetgryta till pastan så det var extra roligt =). Häromdagen gjorde jag min goda pasta med fläskfilé och rosmarinsås till middag och den blir alltid lika uppskattad, det är nog favoriträtten nummer 1 här hemma. Blanda ingredisenerna till rosmarinsåsen i en kastrull och låt koka upp och sen småputtra i 5 minuter. Tillsätt balsamvinägern efter ca 2 minuter och ta sedan av stekpannan från plattan. Lägg i den färsta pastan i det kokande vattnet och koka i 2-3 minuter, den ska fortfarande vara lite al dente
Het räkgryta

Het räkgryta

Thaimat. Gjorde en grymt god räkgryta häromdagen. En storfavorit, verkligen. Har även gjort detta recept med kyckling, med viss modifiering
Mannerströms Skagentoast

Mannerströms Skagentoast

Jag hittade ett recept i Leif Mannerströms kokbok "Skaldjur" på en skagenröra som jag testade. Räkor på en fredag är ju inget nytt här hos oss men egengjord skagenröra på toast var något nytt
Grönkålspaj med chévreost och valnötter

Grönkålspaj med chévreost och valnötter

Hacka löken och fräs i smör tillsammans med grönkålen på medelvärme i några minuter. Portioner 4 – Tid 90 minuter – Ugnstemp. Vila degen i kylskåpet i 30 minuter. Grovhacka sedan grönkålen och koka denna i 5-10 minuter med salt. Tryck ut degen i formen, nagga den med en gaffel och förgrädda i 10 minuter mitt i ugnen. Grädda pajen i nedre delen av ugnen i 30 minuter