6 port. 1 kg rådjursköttsmör att steka isalt peppar1 l vatten4 msk viltfond4 st lagerblad8-10 st enbär2 tsk timjan10 st scharlottenlökar3 st morötter4 msk mjöl3 dl grädde4 tsk soja2 msk svartvinbärsgeléSkär köttet i lagom stora grytbitar
Loukanika är en grekisk korv som ofta är gjord med fläskkött men även kan göras med lammkött. Kryddningen varierar men gemensamt är vitlök och rivet apelsinskal
Väl hemkommen ifrån jobbet på fredagskvällen var det hög tid att ta ut min sista skinka ifrån höstens skjutna rådjur (se ”Rådjur till Råvara”) ur frysen
Detta recept på rådjurssadel hittade jag i Per Mobergs bok Moberg jagar och lagar, när det gäller husmanskost och att tillaga vilt så litar jag främst på honom
Jag kokade mina i en blandning av olika mjölk- gräddslattar (ja, det lät ju gott. Vissa saker lagar jag alldeles för sällan, och potatisgratäng är en av dem