Vegetariskt

Vegetariskt

  • 18 Recept
Falafel med hummus, yoghurtdressing och picklad rödlök

Falafel med hummus, yoghurtdressing och picklad rödlök

Ingredienser Portioner. 5 Picklad rödlök 2 rödlökar (strimlade på längden) saften av 1 citron zest av 1/2 citron salt efter smak Falafel 3 dl blötlagda kikärter (gärna Go Green ready in 5) 1 liten gul lök 1 dl bladpersilja 4 vitlöksklyftor 1 msk vetemjöl 1 tsk salt 1 tsk spiskummin 1/2 tsk malen koriander 2 krm svartpeppar 1 krm kardemumma (kan uteslutas) neutral matolja till fritering Hummus 1 paket ekologiska kikärter (à 285 g) färdiga att använda, avrunna men inte sköljda 2 vitlöksklyftor 1 pressad citron 3 msk olivolja 1/2 dl tahini (sesampasta) 1 tsk spiskummin 1/2 tsk salt Yoghurtdressing 1 dl naturell lätt yoghurt 1/2 dl sweet chilisås 1 tsk riven ingefära 1 msk hackad mynta eller koriander salt efter smak Till servering pitabröd sallad, tomatskivor Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad 2 valfria frukostprodukter 10
Kantarellcrêpes

Kantarellcrêpes

1. Sätt ugnen på 100 grader. 2. Crêpessmet. Vispa ihop hälften av mjölken med mjölet till en jämn smet. Tillsätt därefter resten av mjölken, ägg och salt och vispa samman
Lat lasagne med svamp och grönkål

Lat lasagne med svamp och grönkål

Ingredienser Portioner. 4 300 g färsk svamp (t ex champinjoner) 1 gul lök 2 vitlöksklyftor 2 msk olja 200 g gröna blad (t ex strimlad mangold, grön- eller svartkål eller hel bladspenat) 2 askar färskost (à 200 g) 4 dl mjölk 1 dl riven lagrad ost 1 tsk salt 2 krm peppar 1 paket färska lasagneplattor (à 200 g) smör till formen Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen