Kakor

Kakor

  • 3 Recept
Kanelbullar i långpanna

Kanelbullar i långpanna

Ingredienser Portioner. ca 20 bitar 175 g rumsvarmt smör 50 g färsk jäst 5 dl rumsvarm mjölk (3%) 2 dl strösocker 1/2 tsk salt 1 tsk mortlad kardemumma 14 dl vetemjöl + extra till utbakning 1 ägg pärlsocker Fyllning 150 g smör 2 tsk malen kanel 1 dl strösocker Lägg till i inköpslistan
Godaste lussebullen

Godaste lussebullen

Ingredienser Portioner. Ger 1 sats, ca 40 bullar 2 paket saffran (à 1/2 g) 2 dl socker 2 msk rom eller vatten 50 g jäst 175 g rumsvarmt smör 5 dl rumsvarm mjölk (3 %) 1/2 tsk salt 800 g vetemjöl (ca 13 1/2 dl till 1 sats) 1 dl russin mjöl till utbakning 1 ägg till pensling Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen
Saffransgifflar

Saffransgifflar

Smula ner jästen i en skål. Smält smöret. Tillsätt mjölken och värm till 37°. Stöt saffran med en sockerbit i en mortel och rör ner i smörblandningen