Skånska pepparkakor
mittkok.expressen.se
mittkok.expressen.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 1 dl socker
  • 11,5 dl ljus sirap
  • 11 tsk nejlikor, malda
  • 11 tsk ingefära, malen
  • 11 tsk kanel, malen
  • 150 g smör
  • 11 st ägg
  • 10,5 dl mjölk
  • 10,5 tsk hjorthornssalt
  • 11 tsk bakpulver
  • 16-7 dl vetemjöl, cirkaKoka upp socker och sirap i en kastrull. Tillsätt smör och kryddor. Rör blandningen slät.
  • 1 Vispa upp ägget och mjölken. Blanda ner äggblandningen i kastrullen medan sockersmeten fortfarande är varm. Låt sedan blandningen svalna.
  • 1 Blanda mjöl, bakpulver och hjorthornssalt i en bunke. Arbeta in mjölblandningen i den svalnade massan. Arbeta på bakbord till en deg.
  • 1 Lägg degen i bunken och strö över lite mjöl. Täck med plastfilm och låt degen vila minst två dygn i kylskåp.
  • 1 Forma degen till bollar och platta ut dem. Lägg dem på ett bakplåtspapper på en plåt. Grädda kakorna i ugn, 200 grader, i 15 minuter.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.