Mat

Mat

Vattenmelonsallad

Vattenmelonsallad

myntadressing, se receptlänk 0,25 vattenmelon, i stora bitar 0,5 gurka, tärnad 0,5 rödlök, tunt skivad ca 200 g kalamataoliver 0,5 fänkål, tunt skivad 70 g babyspenat 150 g fetaost, tärnad salt svartpeppar
Bakad rödbeta med hallon, mandel och fetaost

Bakad rödbeta med hallon, mandel och fetaost

900 g färdigkokta rödbetor 2 msk hel kummin 100 g sötmandel 3 nektariner 1 förp fetaost (à 200 g) 125 g färska hallon färsk körvel färsk bladpersilja olivolja salt
Revbensspjäll till jul, Ernst recept

Revbensspjäll till jul, Ernst recept

Revbensspjäll till jul1 kg revbensspjäll 1 gul lök 2 lagerblad svartpeppar. Glasering till revbensspjäll2 dl honung 1 dl olivolja 1,5 tsk flingsalt 1 tsk malen ingefära
Krämig pasta- och kycklinggratäng

Krämig pasta- och kycklinggratäng

300 g pasta penne 600 g kycklingfilé 1 rödlök 2 klyftor vitlök 2 paprikor (gärna röd och gul) 200 g champinjoner 2 tsk paprikapulver 1 kruka färsk basilika 3 dl grädde 2 dl crème fraîche 2-3 msk chilisås 150 g riven ost ströbröd olja, till stekning salt peppar
Frasig fetaost med krossad vitlökspotatis

Frasig fetaost med krossad vitlökspotatis

800 g färskpotatis, kokt 4 msk olivolja 4 klyftor vitlök ev chiliflakes 3 dl grekisk yoghurt 10 cm gurka 1 klyfta vitlök, riven 1 msk olivolja salt peppar 3 förp fetaost (à 150 g) 3 msk vetemjöl 1 ägg, uppvispat 3 dl pankoströbröd olivolja, att steka i 4 tomater, i mindre bitar 15 cm gurka, i mindre bitar 1 rödlök, i tunna skivor 100 g kalamataoliver
Panerad fisk med kall dillsås

Panerad fisk med kall dillsås

4 torskfiléer (alt rödspätta) 1 ägg ca 0,75 dl vetemjöl ca 2 dl pankoströbröd 1 msk citronsaft 1 tsk örtsalt 1 tsk svartpeppar matolja, till stekning
Svensk fläskkotlett på ben med brynt smörsås

Svensk fläskkotlett på ben med brynt smörsås

Svensk fläskkotlett4 kalvkotletter, på ben ca 2-3 cm citronskiva rosmarin vitlök. Sås med senapsfrö och schalottenlök2 schalottenlökar 1 klyfta vitlök 1 msk cassonadesocker 1 tsk dijonsenap 1 dl vitt vin 500 g kalvfond (eller koncentrat enligt förpackning) 2-3 msk bruna senapsfrön 50 g smör 1 färsk pepparrot (liten)
Laxfilé i ugn med citron

Laxfilé i ugn med citron

Ingredienser Portioner. 8 ca 1 1/4 kg färsk laxfilé utan skinn 2 msk olja 1 1/2 tsk salt 1 tsk svartpeppar 1 msk finrivet citronskal Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Kryddor på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong
Krossad potatis med vitlök och timjan

Krossad potatis med vitlök och timjan

Sätt ugnen på 230 grader. Lägg potatisarna på en plåt. Tryck till med sked eller gaffel. Häll över olja, peppar, timjan och krossade vitlöksklyftor