Paj/Pie. Till dagens vardagsfika blev det denna underbara och hälsosamma smulpaj som är helt fri från gluten, mejeriprodukter, vitt socker och är helt vegansk
Igår gjorde jag en mumsig glutenfri rabarber- och ananaspaj som ni bara måste prova själva. Dela smuldegen i två delar och tryck ut den ena delen i en pajform
Detta gör att jag får en hel del gjort på förmiddagen, så häromdagen lagade jag dessa köttfärspajer. Lägg ingredienserna till pajdegen i en matberedare och kör ihop till en deg
Lägg päronen i pajformen och strö över rårörsocker och ingefärspulver. Smörj en ugnssäker pajform (18 cm i diameter) med margarin. Grädda pajen i mitten av ugnen i 10 min, eller tills smuldegen har fått en gyllenbrunfärg
Den här pajen är så sjukt god så man bara vill äta mer och mer. Jag har gjort pajen tidigare och den blir alltid lika uppskattad av alla som smakar den
Idag vill jag visa er ett smulpajsrecept som jag skapade för något år sedan. Denna variant har en bas av hallon, blåbär och banan, och smulpajsdegen är smaksatt med kardemumma