5 portioner 9pp/portion500g fläskfile150g mager riven ost 12%1pkt bacon5dl milda mat grädde 4%Sätt ugnen på 150graderSkär fläskfilén i bitar Stek till fin färg,Skär bacon i mindre bitar och stek på hög värme fort
I söndags var det dags för matlådefix igen och den här gången blev det en krämig kycklinggratäng. Alltid lika smidigt med gratänger, gör sig bra i matlådan också
Alltid svårt att fota en gratäng snyggt, däremot smakade det förträffligt gott. Hejsan ljuvliga fredag och alla ni däruteKomponerade ihop ett recept på fläskytterfilé förra helgen
Fläskfilégratänger och grytor går väl knappt att misslyckas med, eller hur. Fläskfilégratäng med mango chutney600-700 gr fläskytterfilé eller fläskfilé1 paprika1 lök1 syrligt äppleSås1 vitlöksklyfta2 dl creme fraiche2 dl grädde0,75 dl mango chutney2 msk tomatpuré1 tsk sambal oelek2 tsk curry1 tsk paprikapulver3 dl riven ost, med smakSalt o PepparPutsa filén
Fläskfilégratäng med bacon200°1 fläskfilé1 pkt bacon5färska champinjoner1 dl crème fraiche2-3 msk chilisås1 dl matlagningsgräddesaltkött- och grillkryddavitpepparsmör till stekningriven ost· Putsa och ansa fläskfilén, skär den i skivor eller tärningar
Gratängen ska så in i ugnen, 200 grader i 45 min. Täck gratängen dom första 20-25 min med ugnsfolie. Gratängen ska så in i ugnen, 200 grader i 45 min. Täck gratängen dom första 20-25 min med ugnsfolie. 45 min Täck gratängen dom första. 45 min Täck gratängen dom första
Ställ in formen i ugnen i ca 45 minuter, eller tills potatisen är mjuk och gratängen gyllenbrun. ca 45 minuter, eller tills potatisen är mjuk och gratängen gyllenbrun
)Igår kväll gjorde vi denna kycklinggratäng. Strö cashewnötterna över gratängen efter halva tiden. Då var det söndag kväll igen och Timrå-besöket har åkt hem
Salta, peppra och stek kycklingen till en fin färg. Rör under tiden ihop grädde, crème fraiche, mango chutney, sambal oelek och buljongtärning i en kastrull