Fisk

Fisk

  • 12 Recept
Lisa Lemkes bästa tonfisksallad

Lisa Lemkes bästa tonfisksallad

Fräs lök, vitlök, sardeller, kapris och tonfisk i rikligt med olivolja. 350-400 g tonfisk i olja. 1 bananschalottenlök, finhackad 2 klyftor vitlök, finhackade 1,5 msk kapris, finhackade 8 sardellfiléer, finhackade 350-400 g tonfisk i olja massa olivolja 1 dl majonnäs 0,5 dl citronsaft vatten salt och nymalen svartpeppar 50 g parmesan, grovriven 1 stort huvud romansallad 0,5 gurka 1 rödlök rucola 2 ägg, kokta
Torskrygg i ugn med parmesan och örter!

Torskrygg i ugn med parmesan och örter!

Tina fisken och torka av. Fördela ostsmeten ovanpå fisken och strö baconröran ovanpå. Det blev väldigt gott och de små godingarna åt med god aptit, man äter alldeles för lite fisk
Leilas italienska laxpaket

Leilas italienska laxpaket

400 g laxfilé. 12 pkt [250 g] mozzarellaost, gärna färsk buffel. 12 st askar körsbärstomater. 11 kruka basilika
Louise Johanssons Sandefjordsgryta

Louise Johanssons Sandefjordsgryta

Skär fisken (använd gärna en blandning av både lax och kolja) i grytbitar om 2 centimeter. Koka upp och sjud vitt vin, grädde, crème fraiche, vatten och fiskfond i cirka 5 min. Sänk värmen och lägg i fisken, sjud på låg värme cirka 3-5 min. Tillsätt sockerärtor och purjolök när 1 min återstår av koktiden på fisken. 500 g Fiskgrytbitar. 2 msk Fiskfond Buljong
Laxfilé med mozarella och basilikasås

Laxfilé med mozarella och basilikasås

Häll grädde, basilika, bladspenat, citronsaft och fiskfond i en blender. 1 msk fiskfond. 1 msk fiskfond. En somrig och lätt laxrätt som serveras med färskpotatis och en grönsallad

Chilicheese lax

Ställ ugnen på 200 grader. Lägg laxen i en ugnsform, rör ihop osten, crème fraichen & jalapenjos. Bred ut över laxen
Fisk i ugn med smak av bacon, parmesan och gräslök

Fisk i ugn med smak av bacon, parmesan och gräslök

Ibland serverar jag en LCHF-variant där jag byter potatismoset mot blomkålsmos, men idag fick barnen brinnande kärlek enligt dansk modell med mycket kolhydrater medan maken och jag åt en återkommande god och enkel fiskrätt med smak av bacon, parmesan och gräslök