Fräs lök, vitlök, sardeller, kapris och tonfisk i rikligt med olivolja. 350-400 g tonfisk i olja. 1 bananschalottenlök, finhackad 2 klyftor vitlök, finhackade 1,5 msk kapris, finhackade 8 sardellfiléer, finhackade 350-400 g tonfisk i olja massa olivolja 1 dl majonnäs 0,5 dl citronsaft vatten salt och nymalen svartpeppar 50 g parmesan, grovriven 1 stort huvud romansallad 0,5 gurka 1 rödlök rucola 2 ägg, kokta
Tina fisken och torka av. Fördela ostsmeten ovanpå fisken och strö baconröran ovanpå. Det blev väldigt gott och de små godingarna åt med god aptit, man äter alldeles för lite fisk
Skär fisken (använd gärna en blandning av både lax och kolja) i grytbitar om 2 centimeter. Koka upp och sjud vitt vin, grädde, crème fraiche, vatten och fiskfond i cirka 5 min. Sänk värmen och lägg i fisken, sjud på låg värme cirka 3-5 min. Tillsätt sockerärtor och purjolök när 1 min återstår av koktiden på fisken. 500 g Fiskgrytbitar. 2 msk Fiskfond Buljong
Häll grädde, basilika, bladspenat, citronsaft och fiskfond i en blender. 1 msk fiskfond. 1 msk fiskfond. En somrig och lätt laxrätt som serveras med färskpotatis och en grönsallad
Ibland serverar jag en LCHF-variant där jag byter potatismoset mot blomkålsmos, men idag fick barnen brinnande kärlek enligt dansk modell med mycket kolhydrater medan maken och jag åt en återkommande god och enkel fiskrätt med smak av bacon, parmesan och gräslök