Gulaschgryta4-5 pers500 g nötkött (tex grytbitar, högrev etc)2 gula lökar3 dl vatten2 msk tomatpuré1 förp (400-500g) krossade eller passerade tomater1 köttbuljongtärning (jag använder alltid Knorr Fond du Chef Beef)1 tsk hel kummin1 vitlöksklyfta1 msk paprikapulver3 morötter. Tillsätt vatten, paprikapulver, buljongtärning, tomatpuré och krossade tomaterStöt kumminfröna lätt i en mortel och tillsätt dem i grytan och rör om ordentligtSkala morötterna och palsternackan och skär dem i bitar/skivorBlanda ner rotfruktsbitarna i grytan och låt grytan koka på svag värme under lock 1-2 timmar tills köttet känns mört
2,5 dl matlagningsgrädde. En äldre släkting brukade alltid göra denna å den är så god. Men när jag skulle göra den idag hittade jag inte receptet (har ärvt alla hennes pärmar med recept, ca 10 st
Måndag och dags för ett riktigt gott fiskrecept som blivit en stor favorit hemma hos oss. Ett utmärkt sätt att få dottern att äta grönsaker som hon annars säger ”blä” till
Gäller att planera in både mat och träning för att allt ska funka . Idag är det löpträning för mig efter arbetet så det är tur att jag förberedde middagen redan igår, Kycklingpaj