såser och annat

såser och annat

  • 10 Recept
Gratinerad portabella: 3 ways!

Gratinerad portabella: 3 ways!

När jag gjorde inlägget "Gratinerad chevretoast med smörstekta kantareller" så fick jag frågan av Linnea om man kunde göra en glutenfri variant på detta och så klart började min hjärna spinna direkt och därav kommer detta inlägg
Tomatmarmelad med hetta

Tomatmarmelad med hetta

Skålla, skala och tärna tomaterna. Skölj, kärna ur och strimla chilin. Ta grytan från värmen och skumma noga
Tomatmarmelad med saffran och vanilj

Tomatmarmelad med saffran och vanilj

Jag har kommit in i en period då jag skulle kunna äta ostbricka till middag var och varannan dag. Och då känns det ju extra lyxigt med ett par goda, hemkokta marmelader till
Tomatmarmelad med apelsin

Tomatmarmelad med apelsin

Skala apelsinen och tärna fruktköttet. Lägg i apelsin, socker, vaniljstång, lagerblad och pepparkorn. Tillsätt resterande tomater och koka upp igen
Kickis krusbärsmarmelad

Kickis krusbärsmarmelad

Ta av från värmen och rör ner rommen. Låt svalna och förvara i kyl. snoppade och sköljda. Koka livligt, utan lock, i 30 minuter innan kardemumman och limesaften tillsätts
Röd krusbärsmarmelad

Röd krusbärsmarmelad

Rör då och då. Häll upp i varma rena burkar, sätt på locket direkt och ställ dem upp och ner att svalna

Gelé på vinbär och krusbär

Båda de här recepten passar bra till traditionella maträtter men de smakar också jättegott på rostat bröd och till exempel som tårtfyllning
Rabarber Chutney ett måste i min kyl

Rabarber Chutney ett måste i min kyl

Jag sitter i bersån och skriver till dig. Jag älskar att läsa recept, klipper ur i tidningar, sparar på nätet eller i receptböcker och köper den ena kokboken efter den andra