Min son och min sambos son har precis satt sig på bussen och är på väg på klassresa till Berlin. Min dotter ska på Summerburst i Göteborg i helgen och min sambos andra son ska till Liseberg med skolan
Igår lagade jag en god och lyxig middag. Jag försökte matcha ett väldigt dyrt vin, som O egentligen hade tänkt ge till sin bror i present men ångrade sig och gav honom något istället
Igår gjorde jag en currysås med kyckling. Igår hade jag färdiggrillad kyckling som jag bara la i en ugnsform och hällde såsen över och så in i ugnen cirka 15 minuter
Gårdagens middag blev stekt fläskfilé med en underbar sås på en liten del av trattkantarellerna. Såsen blev otroligt smakrik och god, den kan jag rekommendera om ni kanske har varit ute och plockat lite svamp
Ta bort biffarna du stekt. Häll i grädden i stekpannan. Ha i ketchup, kalvfond och vinbärsgelén. Red av med maizena tills den får den konsistens du vill ha
Minns du den kalla, vita såsen som man alltid fick till fiskpinnarna i skolan. En filbaserad sås, utan några tydliga smaker egentligen… Det låter otroligt osmickrande (som mycket skolmat tyvärr gör), men det var en väldigt god sås till fisk, faktiskt
Panerad fisk med kokt potatis, ärtor och denna goda sås. Jag fullkomligt dränker tallriken med såsen. Servera såsen kylskåpskall, så börja med att göra den och ställ in den i kylen medan det andra går klart
En smarrig sås till fisk. Detta behöver du. 3 dl gräddfil½-1 dl majonäs½ liten burk röd stenbitsromen liten knippe färsk dill300 gr räkor (oskalad vikt)vitpeppar örtsalt