Sallader & grönsaker /. 2016-02-19 @ 09. 00 /. Rostad päronsallad med chèvré och hasselnötsvinaigrette. Jag går en sidådär tre rundor med Akilles varje dag
Ca 6 portioner2 stora auberginerSaltOlivoljaCa 750 g nötfärs1 gul lök4 vitlöksklyftor1 paket krossade tomater lök/vitlök1 msk soja1 tsk OreganoÖrtsaltSvartpeppar3 tomater250 g riven mozarella1 kruka basilika2,5 dl matgrädde (7% eller mer om man så önskar)Skär av ändarna på auberginen och skiva på längden 0,5-1 cm tjocka skivor
Grönsaker. Skiva eller dela de övriga grönsakerna. Salta och peppra grönsakerna, servera som egen rätt eller som tillbehör tillsammans med salsa verde och/eller rökt olivolja
Nu är det tisdag, och de kommande veckorna kommer det vara Vegetariska tisdagar på Bakbokmat. Först ut är en härligt krämig soppa med zucchini, potatis och lök