rimmad lax

rimmad lax

Rimmad lax med dillstuvad potatis

Rimmad lax med dillstuvad potatis

Blanda socker, salt, vitpeppar och hackad dill och gnid in laxfilén med blandningen. 1 kg laxfilé. 1 kg laxfilé 0,5 dl socker 1 dl salt krossad vitpeppar hackad dill (med stjälkar och allt)
Lättrimmad lax med pepparrot

Lättrimmad lax med pepparrot

600 g laxfilé. Antal portioner 1 port 2 port 4 port 6 port 8 port Välj 600 g laxfilé 1 liter vatten 4 msk salt 2 msk strösocker 2½ dl Kelda® mellangrädde 1 krm svartpeppar 1 dl hackad färsk dill 1 tsk pressad citron 4 msk riven pepparrot färsk dill
Rimmad lax med goda tillbehör

Rimmad lax med goda tillbehör

LAXEN. Lägg laxen i en långpanna med bakplåtspapper. Blanda salt och socker och gnid in laxen runtom med blandningen
Snabbrimmad lax med dillstuvad potatis

Snabbrimmad lax med dillstuvad potatis

Lax600 g laxfilé (mittbitten) 2 msk salt. Lax600 g laxfilé (mittbitten) 2 msk salt. Dillstuvad potatis600 g potatis, skalad kokt 2 dl crème fraîche 1 dl grädde 0,5 citron, skalet 1 dl dill, hackad 50 g babyspenat salt
Rimmet laks med dildkartofler

Rimmet laks med dildkartofler

Kog vandet op med salt og sukker, til begge dele er opløst. Lad dildstilkene koge med i 30 sekunder. Hæld lagen i et fad eller i en aflang beholder, og lad den køle af