Jag tycker ofta att matbröd inte blir så bra när jag bakar, så för det mesta så bara ligger det i frysen, alternativt att jag glömmer att frysa och sen hittar jag det längst in i skafferiet efter nån vecka
Om man bortser från att det snöade och att Skåne var täckt i ett tjockt, grått lager slask var det riktigt fint att vara hemma-hemma i helgen och få äta pappas rågkakor till frukost
Koka en gröt av havregryn, rågkross, vetekross, linfrö och 7 dl vatten. Låt gröten svalna. Smula jästen i 1/2 dl ljummet vatten och blanda i den avsvalnade gröten
Scones i plättjärn - stekpanna. Jag och kidsen avnjöt en härlig frukost ihop med nygräddade spröda och super goda scones som bakades i plättjärn/plättlagg
Ett nytt recept på frukostbullar har testbakats. Denna gång med betydligt mindre mängd kolhydrater än de flesta andra bröd men fler kolisar än för strikt lågkolhydratskostare
Godmorgon alla härliga. Just kommit hem från en morgonpromenad, det var både blåsigt och kallt. Brrrrr…. Ska åka och handla lite nu och sen blir det långfrukost vid morgon TV
Jag gillar att baka med majsmjöl. Allt blir liksom sådär gyllengult och vackert när man gör det. De här frallorna är löjligt lättbakade, sjukt goda och känns bra mycket festligare än vanliga vetefrallor
Idag började maken jobba igen efter julledigheten. Själv är jag hemma tills på måndag. Jag tycker det är så mysigt att baka på förmiddagarna när jag går här hemma och strosar medan barnen pysslar runt
Det här receptet är taget från en av mina bakböcker som jag haft i evigheter. Har bakat detta bröd flera gånger och det blir lika uppskattat varje gång
Ett nyttigt och annorlunda bröd. Dock gillar jag valnötsbröden mer. Men oavsett vilket bröd det är, så finns det inget bättre än smält smör på nybakade varma mackor
De här små bröden var inte bara ruggigt snabba att baka utan de var också tokgoda. Ytan på bröden blir knaprig och när de kalljäses blir det sega härliga innandömet fyllt med bubblor
En favorit när det gäller bröd här hemma är grötbullar. Jag brukar blanda i grovt rågmjöl och linfrön också för att de ska bli något grövre men receptet har du här