Dag 1. Fördeg250 g vatten125 g rågsurdeg (Se Surdegshjälpen)400 g fint rågmjöl, helst stenmalt. Dag 2. Bortgöring30 g jäst180 g vatten, 35 grader500 g filmjölk675 g fint rågmjöl30 g saltMängderna är ungefärligaDag 1FördegBlanda i en degbunke vatten, surdeg och rågmjöl till en tjock smet
Varje fredag har vi fredagsfika på jobbet. Vi är ca 40 personer som delar fikarum och en gång per år har man ansvar att se till att det finns något gott att äta på fredagen
Äntligen har jag provat att baka surdegsbröd. Jag fick en surdeg av min mamma och gjorde sedan ett helt gäng små surdegar som nu ligger i frysenoch väntar på att bakas
Vi hade en thailändskinspirerad middag med vänner häromkvällen och jag var sugen på vårrullar. Visst, det går att köpa frysta men är det inte roligare att göra egna
_________________________________________________________________________________Alla mina brödrecept hittar du HÄR >> Nyttiga och goda frallor med mörkt lantbrödsmjöl och rågflingor på toppen
Pizza kanske inte precis låter som det hälsosammaste i de flestas öron, men faktum är att det är en rätt som går att variera på massor av vis - det finns tusentals varianter på just lite mer näringsrika, smakrika pizzor