4 portioner eller mer. Älggryta – gryta av älgkött kryddad med grönpeppar, enbär, svartvinbärsgelé samt dijonsenap med smörfrästa kantareller och avrundad med vispgrädde
Så härligt med allt älgkött som just nu finns tillgängligt. Jag hade turen att komma över ett fint innanlår och valde då att köra en saftig rostbiff med smak av vitlök, rosmarin och senap
Tusan. jag har inte varit här på väldigt länge. saknad eller inte tälger inte en historia. I vart fall så räcker inte tiden till för bloggen förtillfället när jobb o studier tar all min tid och uti mellan familjen
Vi fick lite älgkött av svärfar och okunniga som vi båda är när det gäller vilt så vände jag mig till den jag visste som är kunnig på just detta, Per Morberg
Skala palsternackor och potatis och skär ner dem i mindre bitar. Tänk på att låta palsternacksbitarna vara lite större då de blir mjuka fortare än potatisen
Banka biffarna mellan två plastark eller bakplåtspapper tills de är ca 5 mm tjocka. Blanda alla ingredienser till cajunkryddan och lägg upp på en tallrik