1 kg lammkött eller kyckling. 2 st buljongtärningar (kött- eller kycklingbuljong). 1 kg lammkött eller kyckling. 2 st buljongtärningar (kött- eller kycklingbuljong)
Köttet ska marineras i vinäger, chili och kryddor för att den ska få en god smak och bli extra mör. 6 portioner 800 g grytkött (jag använder lammkött) 1 gul lök 1-2 msk tomatpuré 2 tsk paprikapulver Ca 5 dl vatten Salt 0,5 dl olja till stekning Marinad. 800 g grytkött
Efter att jag uppdaterat mina kryddor, skåp och kryddlådor så hittade jag min favorit. rosépeppar. Fick ett sånt sug efter just fläskfilé med krämig rosépeppar då jag inte använt den på länge
Jag upplevde det som köttigare, med mindre fett som släppte vid stekning. Jag använde fläskytterfilé igen, ett kött som passar jättebra just här eftersom grytan ska puttra en stund
Salta och peppra köttet och bryn filéskivorna så att de får fin färg på bägge sidor. Slanta dom skalade morötterna och skär löken och fräs i pannan efter köttet
Vänd ner fläskfilen och låt sjuda tills köttet är klart. Hallå alla mina bloggläsare. Tänkte dela med mig det godaste jag ätit på länge och som var väldigt uppskaddad här hemma