Mandelmassa är bland det enklaste man kan göra själv hemma. Det är lite pillrigt men när man väl är klar så kommer man inte ångra sig, det är mycket godare men framför allt får man inte de oönskade ingredienserna som finns i de man köper i affären som aprikoskärnor och den bästa hittills- mandelarom
Pepparkakor är en favorit för min del och har vart sedan alla år jag kan minnas. Ett kakmonster har jag aldrig varit men just pepparkakor – åh pepparkakor
Biskvier är gott, och naturligt glutenfritt vilket också är bra för en som intolerant. ) Här har jag gjort en julig variant med pepparkakssmak som blev jättesmarriga
Minimördegspajer med hallon och grädde. När man får till en mördeg riktigt bra så blir det hur gott som helst att göra små minipajer av som blir både knapriga och som faller sönder när man tar en tugga
En mördegsform fylld med nougat och nötkola. Receptet kommer från en Dansukkerbroschyr. Jag använder små mazarinformar till dem här, det blev 45 stycken
När vi åkte till gränna för ett par veckor sedan bakade jag mördegsformar att ta med mig dit. Jag gjorde några med lemoncurd ,hallonsylt och några med nougat
Vi kom till Skåne tidigt i eftermiddags och jag måste ge mig och Calle en klapp på axeln (nåja, mest Calle) för att vi (han) lyckades baxa in typ tretusen väskor, ett gäng julklappar, en vagn, mammas och pappas kvarglömda saker och en baby i vår lilla bil