Knaperstekt ankbröst à l ‘orangeAnkaSätt ugnen på 110 grader. Skär långa snitt i fettkappan, krydda med salt och pepparsorter och bryn gyllenbruna i en stekpanna hastigt runt om utan fett www.koket.se
Ankbröst, plommonsås och hasselbackspotatis ServeringSkiva ankan riktigt tunt och värm den i ugnen om den svalnat. ankbröst (gärna av majsanka). PlommonsåsHacka schalottenlöken till såsen www.koket.se
Ankbröst med AnkaGör snygga snitt i ankfettet, gärna rutmönster, lägg brösten med fettsidan ner i het panna. ServeringSkär ankan i skivor www.koket.se
Ankbröst med apelsinsås och vinbräserad lökAnka. Servera ankan i skivor med mos, lök och sås. 1. Sätt ugnen på 175°. Snitta fettkappan i ett rutmönster alltommat.se
Ankbröst med apelsinromsås Bryn först ankbrösten i en het stekpanna, men bara den feta sidan. Stek dem sedan färdigt i ugn på relativt låg värme alltommat.se
Anka à l’orange med purjopotatis 1. Skär ett rutmönster i svålen på ankbrösten. Salta, peppra och stek med feta sidan nedåt i het panna ca 2 min alltommat.se