Här kommer ett recept på en godochalkoholfri drink som vi gjordehäromdagen. Eftersom jag har en liten bebis i magen så blir det ingen alkohol här hemma men även innan jag var gravid brukade jag tycka att det var kul att provaolikaalkoholfria drinkar på restauranger och hemma
Skölj, borstaochtorkapotatisarna. Skär ett snitt i varje potatis eller nagga med gaffel. Blanda yoghurt, majonnäs, salt, peppar och italiensk salladskrydda efter smak
Detta otroligtgoda recept på pizzasallad fick jag av vår kära kvarters pizzeria. Tricket att få den riktigt god är ananasspad och att pressa kålen ordentligt med händerna när man blandar den
Skölj kikärtorna i ett durkslag och låt dem rinna av ordentligt. Sprid ut kikärtorna på en ugnsplåt och ringla över olivoljan samt blanda runt vitlöken
Ljuvligt gott. Godapotatisbitar med smak av vitlök, smör och paprika. Servera som en huvudrätt med sallad och en god dressing eller som tillbehör till maten
Måste bjuda er på ett superduper gott enkelt dessert recept. Färska hallon, turkisk youghurtoch lite socker så blir det en alldeles underbart god kall frisk dessert som passar alla mätta magar
Det är få tillbehör som slår chili cheese balls. Just därför har det gjorts några försök i Villa Davidsson för att få till de perfekta och nu är vi nära
Lite olja eller smör til stekning. Örtyoghurt. Lite olja eller smör til stekning. Örtyoghurt. 10 st smördegspiroger med fetaostoch spenat. 10 st små smördegsplattor (finns i frysdisken i de flesta mataffärer). 150 fetaost. Ca 5-6 soltorkadetomater (kan uteslutas eller bytas ut mot tex champinjoner). 3 dl crème fraiche eller turkisk yoghurt. Svartpepper 10 st smördegspiroger med fetaostoch spenat. 10 st små smördegsplattor (finns i frysdisken i de flesta mataffärer). 150 fetaost Ca 5-6 soltorkadetomater (kan uteslutas eller bytas ut mot tex champinjoner). 3 dl crème fraiche eller turkisk yoghurt
Frisk och syrlig persisk tomat- och gurksallad med smak av mynta. Salladen heter shirazi då receptet ursprungligen kommer från staden Shiraz i södra Iran
För ett par somrar sedan var jag på en föreläsning med Gertrud Edström (lokal företagare och författare av boken Naturens skafferi) som vill inspirera ossmänniskor att återta kunskapen om de råvarorsom växer i vår natur