kyckling

kyckling

  • 17 Recept
Marinerad kycklingfilé i ugn med god sås

Marinerad kycklingfilé i ugn med god sås

Låt gärna kycklingen ligga i marinaden några timmar innan tillagning för extra smak, men har man inte tid så går det bra att tillaga den direkt också
Marinerad kycklingfilé

Marinerad kycklingfilé

Jag brukar göra iordning kycklingen dagen före jag ska servera den. 2 kg kycklingfilé. Sätt ugnen på 175 grader
Påskig apelsinkyckling med rosépeppar och ris

Påskig apelsinkyckling med rosépeppar och ris

Lite kycklingfilé är ju aldrig fel tycker jag. Till exempel kycklingfilé i apelsinsås. Under tiden kycklingen steker försiktigt, kan du tvätta av två apelsiner, riva skalet och pressa ur saften ur dem
Kyckling med timjan, vitlök och chili, 4 port

Kyckling med timjan, vitlök och chili, 4 port

Bryn kycklingen runt om i smör så den får färg, men inte blir genomstekt. Lägg kycklingen i en ugnsfast form och strö över skivad vitlök, hackad chili, färsk eller torkad timjan
Kycklingspett med jordnötssås

Kycklingspett med jordnötssås

Skär kycklingfiléerna i långa strimlor. Trä upp kycklingbitarna på spett och grilla högt upp i ugnen. 900g kycklingfilé. Lägg i kycklingbitarna och låt marinera i minst 1 timme. 900g kycklingfilé
Krämig pastagratäng med kyckling

Krämig pastagratäng med kyckling

Strimla kycklingen och stek i smör och krydda. Ta upp kycklingen, skär squash i bitar och stek lite. Blanda pasta, kyckling och grönsaker
Recept: Saffran/chili/vitlök kyckling

Recept: Saffran/chili/vitlök kyckling

Det blev en supergod saffranskycklingrätt. Vi hade tinad innerfilé och dess bitar var lagom, men om ni har vanlig kycklingfilé skär den i mindre bitar först
Afrikansk kycklinggryta

Afrikansk kycklinggryta

Dela under tiden kycklingen och skär den i mindre bitar, ta bort skinnet. Rör om väl och låt blandningen koka ihop några minuter, lägg i kycklingbitarna, salta och späd med vatten
Italienska kycklingenchiladas

Italienska kycklingenchiladas

Rensa kycklingen och skär köttet i mindre bitar. Italienska kycklingenchiladas 4 port. 1 grillad kyckling. 1 grillad kyckling
Kyckling med mangochutney

Kyckling med mangochutney

)Men först en rätt med kyckling som blev en riktig höjdare. Dela ner kycklingen i mindre bitar och lägg i botten på en ugnsfast form
Krämig kyckling till pasta

Krämig kyckling till pasta

Skär kycklingen i lagom stora bitar lägg i pannan, salta och peppra. Låt kycklingen bli genomstekt. Servera kycklingröran på pastan och riv eventuellt lite mer pecorino ost över det hela
Kyckling mangochutney snabbt och lätt

Kyckling mangochutney snabbt och lätt

Kyckling mangochutney.  Kyckling mangochutney6-8 portioner1 kg kyckling1 tsk sambal oelek1 dl vatten1st hönsbuljongstärning1 msk Kina soya1 purjolök5 dl creme fraich2 msk mangochutneySaltPeppar Till serveringRisNågon grönsak Gör så härSkär kycklingen i lagom stora bitarBryn dem i en stekgrytaTillsätt vatten, buljong, soya och sambal oelekLåt koka i ca 15 minuterSkölj och strimla purjolökenLägg purjolök, cream fraiche och mangochutney i grytanLåt koka ytterligare ca 5 minuter tills det är varmtSalt och peppra efter tycke och smak  I kväll ska jag ställa in en gryta med fläskkarré i ugnen, och där ska den få stå under natten och tillagas, för i morgon ska det bli Pulled pork till middag. 1 kg kyckling
Friterad kyckling

Friterad kyckling

Det är väldigt sällan vi gör friterad kyckling men när barnen får höra att det blir så hoppar de av glädje, hihi
Kyckling på fredag...

Kyckling på fredag...

En tacotårta med kyckling helt enkelt. Häll i kycklingen och låt steka med. Häll blandningen över kycklingen och baconet
Friterad kyckling med sötsur sås

Friterad kyckling med sötsur sås

När vi går ut och äter kinamat, (vilket ju inte blir så himla ofta eftersom den vuxna karl här i huset inte är något stort fan av den typen av mat) så brukar jag för det mesta välja friterad kyckling med sötsur sås
Kyckling i god sås

Kyckling i god sås

Lunchen idag blev kyckling i god sås. Smöra en ugnsformoch lägg i kycklingen. Blanda övriga ingredienser i en skål och häll den över kycklingen och svampen