Lite kycklingfilé är ju aldrig fel tycker jag. Till exempel kycklingfilé i apelsinsås. Under tiden kycklingen steker försiktigt, kan du tvätta av två apelsiner, riva skalet och pressa ur saften ur dem
Bryn kycklingen runt om i smör så den får färg, men inte blir genomstekt. Lägg kycklingen i en ugnsfast form och strö över skivad vitlök, hackad chili, färsk eller torkad timjan
Skär kycklingfiléerna i långa strimlor. Trä upp kycklingbitarna på spett och grilla högt upp i ugnen. 900g kycklingfilé. Lägg i kycklingbitarna och låt marinera i minst 1 timme. 900g kycklingfilé
Det blev en supergod saffranskycklingrätt. Vi hade tinad innerfilé och dess bitar var lagom, men om ni har vanlig kycklingfilé skär den i mindre bitar först
Dela under tiden kycklingen och skär den i mindre bitar, ta bort skinnet. Rör om väl och låt blandningen koka ihop några minuter, lägg i kycklingbitarna, salta och späd med vatten
Skär kycklingen i lagom stora bitar lägg i pannan, salta och peppra. Låt kycklingen bli genomstekt. Servera kycklingröran på pastan och riv eventuellt lite mer pecorino ost över det hela
Kyckling mangochutney. Kyckling mangochutney6-8 portioner1 kg kyckling1 tsk sambal oelek1 dl vatten1st hönsbuljongstärning1 msk Kina soya1 purjolök5 dl creme fraich2 msk mangochutneySaltPeppar Till serveringRisNågon grönsak Gör så härSkär kycklingen i lagom stora bitarBryn dem i en stekgrytaTillsätt vatten, buljong, soya och sambal oelekLåt koka i ca 15 minuterSkölj och strimla purjolökenLägg purjolök, cream fraiche och mangochutney i grytanLåt koka ytterligare ca 5 minuter tills det är varmtSalt och peppra efter tycke och smak I kväll ska jag ställa in en gryta med fläskkarré i ugnen, och där ska den få stå under natten och tillagas, för i morgon ska det bli Pulled pork till middag. 1 kg kyckling
När vi går ut och äter kinamat, (vilket ju inte blir så himla ofta eftersom den vuxna karl här i huset inte är något stort fan av den typen av mat) så brukar jag för det mesta välja friterad kyckling med sötsur sås
Lunchen idag blev kyckling i god sås. Smöra en ugnsformoch lägg i kycklingen. Blanda övriga ingredienser i en skål och häll den över kycklingen och svampen