Jag älskar kräftmarinerade sill men varför heter den så egentligen, det är ju ingen kräfta i. Jag ville ju givetvis testa att göra min egen kräftmarinerade sill och valde därför att ha i kräm av soltorkade tomater för att få lite färg och givetvis en god smak
Häll av spadet från sillen och skär den i strimlor. 4 urvattnade sillfiléer (ca 200 g). 200 g rödbetor, kokta, inlagda. 4 urvattnade sillfiléer (ca 200 g) 200 g rödbetor, kokta, inlagda 1 rödlök 1 äpple 1 saltgurka 2 medelstora kalla, kokta potatisar 1 krm mald kryddnejlika Salt, efter smak Peppar, efter smak
Häll lagen från sillen, spola i kallt vatten i sil och låt filéerna rinna av. Låt sillen stå kallt i 2 dygn. 2 brk (à 420 g) urvattnad inläggningssill (jag brukar ta 3 burkar)
1 förp Abba inläggningssill. 11 förp Abba inläggningssill 0,5 dl ättiksprit 1,5 dl vatten 2 dl socker 0,5 tsk vitpeppar, krossad 1 rödlök 0,5 äpple 2-3 msk pepparrot, riven 1 dl lingonSkölj filéerna i kallt vatten och skär dem i bitar. Varva sillen och lagen i en burk och låt stå och dra i kylen i 1-2 dygn
Skölj sillen i kallt vatten och låt rinna av. Varva sillen med grönsakerna i en burk. 1 förpackning inläggningssill á 420 g 5 sockerärtor2 sparris, i bitar5 rädisor, skivade½ rödlök, skivad½ morot, skivad
Skär sillen i bitar. Lägg sillbitarna och fänkålsskivorna i en skål och pressa över limesaften. Påsk Påsklunch Högtid Påskmiddag Påskmat Påskbuffé Påskmeny SillSillinläggningSilltårtaMatjessillMatjessillstårta 1 pkt Abba Sill på 5 minuter i bit eller filé