Lam

Lam

  • 7 Recept
Lammracks

Lammracks

Lamm är en av få favoriter när det kommer till kött för min egen del. Lammracks är så enkelt men känns ändå lite extraordinärt
Lammgryta med vita bönor

Lammgryta med vita bönor

1 kg lammkött. Putsa och skär köttet i 3 cm stora tärningar. Bryn köttet i omgångar i en stekpanna med smör
Grillade lammracks & lammlägg med rosmarindoftande potatisgratäng

Grillade lammracks & lammlägg med rosmarindoftande potatisgratäng

Koka upp vatten och häll i lammläggen, morötter, lök, lagerblad, vitpeppar, salt och peppar. Grillade lammracks & lammlägg (4 portioner). 2 lammlägg. Lägg (nej inte lammlägg utan verbet) racksen i en plastpåse och häll på 1/4 av marinaden. Det är en smaksak hur rött man vill ha sitt kött, jag gillar mitt lamm ganska rött ca 52 grader innertemperatur. Grillade lammracks & lammlägg (4 portioner). 2 lammlägg
Grillade lammracks med caponata

Grillade lammracks med caponata

Häll lite olivolja i en skål, pressa ner vitlöksklyftan, salta, peppra och vänd runt lammracksen. Grilla lammracksen i het grillpanna eller stekpanna och servera nygrillade med caponata
Grillade lammracks

Grillade lammracks

Har haft en påse lammracks liggandes i frysen sedan slakten förra hösten som varit planerad att användas under grillsäsongen
Grillade lammrack

Grillade lammrack

Det är förstås inte alla som gillar lamm, men för en Grillbaron är lamm något av det bästa som går att grilla
Grillat lammrack

Grillat lammrack

0,8 kg lammrack (halverad lammsadel). Tänd grillen. Rumstemperera köttet. Skär bort senor och fett på köttbiten