Fisk

Fisk

Grillad röding med dillsmör och rostad potatis

Grillad röding med dillsmör och rostad potatis

Skölj fisken ordentligt. Lägg dem i ett rostfritt kärl, som rymmer fisk och saltlag. Lägg dillstjälkar i fiskarna och bind ihop med dem med bindgarn, på ett par ställen
Helgrillad lax

Helgrillad lax

Fjälla laxen väl så att skinnet kan ätas. Krossa lagerbladen i en mortel och blanda med dill och persilja, olja, salt och peppar
Krämig Laxpasta

Krämig Laxpasta

Ingredienser. 400 g lax. 1 purjolök. 1 fänkålshuvud. 1 dl vitt vin. 3 dl vispgrädde. 1 dl crème fraiche. 1/2 dl hackad färsk dill
Krispig lax i krämig parmesansås

Krispig lax i krämig parmesansås

Ingredienser 1 portion 2 portioner 3 portioner 4 portioner 5 portioner 6 portioner 7 portioner 8 portioner 9 portioner 10 portioner 11 portioner 12 portioner 13 portioner 14 portioner 15 portioner 16 portioner 17 portioner 18 portioner 19 portioner 20 portioner Köp hem 500 gram laxfilé(er) 3 dl vispgrädde 100 gram parmesanost 1 st citron(er) 1 kruka(or) färsk gräslök Från ditt skafferi 2 krm salt 1 krm svartpeppar 0,5 msk olivolja 700 gram fast potatis Köp receptet
Fisk i ugn med gräddsås & bacon

Fisk i ugn med gräddsås & bacon

Blev tipsade av en läsare, Erika Olsson, om den här fiskgratängen. Skiva fiskfilén, lägg i form och strö över dillen
Skaldjurslasagne

Skaldjurslasagne

Hacka fänkålen och squashen. Skiva purjolöken. Skala och hacka mo-roten. Fräs grönsakerna i en gryta med matfett
Inlagd sill - ett "Skicka vidare" recept

Inlagd sill - ett "Skicka vidare" recept

Som jag berättat om tidigare så är jag med i en receptlek som heter "Skicka vidare". Idag var det dags för mig att göra receptet som jag fått från Rebecca, inlagd sill
Halländsk Laxpudding

Halländsk Laxpudding

4 portioner Ingredienser 700 g Fakse eller annan fast potatis 250 g rimmad lax (rökt eller gravad) 3 msk lök 2 msk smör 2 st ägg 2½ dl matlagningsgrädde eller mjölk 1 krm vitpeppar 1 dl finklippt dill Till servering
FISK MED POTATIS OCH ÄGGSÅS.

FISK MED POTATIS OCH ÄGGSÅS.

Skär fisken i lite lagom stora bitar, öring eller torsk eller bara den fisk ni har. Lägg på fisken ovanpå potatisen tillsammans med ägghacket,pepparrot och citronskal