Ingrids Recept

  • 8 Recept

Påskdessert: Ananas- och citronpaj

Påsken är ju en härlig mathögtid på många sätt. Ägghalvor, goda sillar, Jansson, välfyllda påskägg och inte minst smarriga påskdesserter
Morotstzatziki

Morotstzatziki

Nu har jag hittat ett nytt favorittillbehör. Morotstzatziki. Lättlagad, och gott till en mängd olika maträtter, som till exempel kikärtsbiffar, nybakat bröd och grillat kött
Saffranslax med fänkål och purjolök

Saffranslax med fänkål och purjolök

Recept. 1. Sätt ugnen på 175 grader. Koka ris enligt anvisning på förpackningen. 2. Lax. Skär bort skinnet från laxfilén och skär den i kuber
Kikärtsbiffar

Kikärtsbiffar

Receptet på kikärtsbiffarna kommer från Jennys matblogg. Mums, mums, det är så gott med kikärtsbiffar. Dessutom är det en billig rätt att laga till
Äppelpaj med hasselnötsfyllning

Äppelpaj med hasselnötsfyllning

vaniljglass eller crème chantilly (se recept). 1. Blanda vetemjöl, socker och salt, gärna i matberedare. Skär smöret i  tärningar och finfördela det i mjölblandningen med fingertopparna om du inte har matberedare
Piroger med fetaost och bladspenat

Piroger med fetaost och bladspenat

Grundreceptet hittade jag här. Idag testade vi att göra glutenfria piroger bakade på mandelmjöl. Resultatet blev över all förväntan
Citronkladdkaka

Citronkladdkaka

Recept. Ett friskare alternativ till den klassiska kladdkakan. Nästan lika snabb och smidig. 1,5 citron. 150 g smör