Skär köttet i mindre bitar, bryn i stekpanna och lägg sedan över i en större gryta. Häll på vatten så det knappt täcker köttet, låt koka upp & skumma av noga
Plockade fram min Crock-Pot i helgen. Valde att göra soppan i Crock-Poten då den tillagar nötkött på ett mycket bra sätt och för att den inte kokar sönder grönsaker
Lämpligt nog har jag fått en Crock-Pot att testa (återkommer om den) men i hastigheten glömde jag stengodsinsatsen i Malmö så matlagningen i Borrby fick improviseras
Idag hade jag även nöjet att testa en Crock-Pot som lagar till köttet under en lång tid utan att man använder sin ugn eller spisplatta, denna visade sig fungerade kanon och jag slapp passa ugn och spisplattor samtidigt som det känns bra mycket mer energi vänligt
Crock-Pottad kotlettrad med vilda fantasier (se här hur det gick till), såsen med en rejäl skvätt björnbärsbalsamico och grädde, den mjukade löken från såstillverkningen (skulle slängas med löken smakade ljuvligt av balsamicon) och smörkokt rödbeta
Putsa och skär köttet i bitar, ca 3x3 centimeter. (Släng inte benen). Skala lök och morötter. Skär morötterna i 2 centimeter stora bitar och klyfta löken
Min Crock-Pot har fått jobba igen och jag är så nöjd. Längst ner i detta inlägg finns beskrivning på hur du gör Kalopsen i vanlig gryta ifall du inte har en Crock-Pot
)Salt och svartpepparRapsolja att steka iEn skvätt olivolja till Crock-Pot Gör så här. Häll lite olivolja i Crock-Pot och sätt en på läge ett och häll över hela rasket
Har lånat en Crock Pot av min kollega Yvonne, och idag lagade jag min första rätt i den. Väldigt smidigt att bara slänga ner allt i grytan och göra annat under tiden
Bryn köttet i olja och placerar den i din Crock-Pot. Vilket oväder. Har ni samma snöstorm som här. Skönt att jag handlade igår och att Leif tar hand om skjutsningen till och från hockeyn så jag får hålla mig inne resten av kvällen
Igår fick min crock-pot laga mat igen. Jag förberedde kvällen innan genom att bryna kött och lök, sen igår satte jag det tillsammans med tomatpuré, senap och vin i crock-poten och lät den jobba i 3-4 timmar medan jag dammtorkade, dammsög och skurade. Biff stroganoff i Crock-pot800 gr ytterfile skuren i tunna bitar1 gul lök4 msk tomatpuré1 matsked fransk senap0,75 dl madeira eller sherry1 dl vatten2 dl gräddeSkär köttet i strimlor och hacka löken. Om du inte har en crock-pot tillsätter du vattnet på en gång i grytan och kokar under lock i 30-60 minuter, lite beroende på vilket kött du har