Mina Favoriter

Mina Favoriter

  • 19 Recept
Mina Favoriter
Hallonmarmelad

Hallonmarmelad

2 liter hallon. 11 kg syltsocker. 10,5 dl vaniljsocker. 11 lime (valfritt)Rensa hallonen. Tina ev. frysta hallon
Plommon glöggkompott - kräm

Plommon glöggkompott - kräm

Blanda plommon, 3 dl vatten, glöggen och nescafét och låt småkoka i 15 minuter. Blanda potatismjölet med det kalla vattnet till avredningen
Fläder & limepaj

Fläder & limepaj

Sambon fick en kakbok för ett tag sedan som heter ”En nypa socker” och här fanns många recept som ska testas, det första vi testade var en variant på key lime pie
Apelsin och whiskymarmelad

Apelsin och whiskymarmelad

2 stora apelsiner och 1 liten citron. 1 dl vatten. 4 dl syltsocker. 1 dl whisky. 1. Tvätta frukten. Skala bort det yttersta skalet med en potatisskalare
Apelsin och chokladmarmelad

Apelsin och chokladmarmelad

Skala och skär ner apelsinerna i mindre bitar. Ta bort kärnorna. Mixa apelsinerna med syltsocker och vaniljsocker till en kompott
Körsbärsmarmelad

Körsbärsmarmelad

Hittade körsbär i frysen ikväll som vi plockade hos familjen P i somras. Kristoffer älskar körsbär så som en lite överraskning har jag nu gjort körsbärsmarmelad som han ska få när han kommer hem från London
Grundrecept marmelad

Grundrecept marmelad

Ingredienser Portioner. ca 1,2 l 1 kg rensade sköljda bär (eller frukt, tinade om frysta används) 1 kg syltsocker (med pektin, 1 kg motsvarar 11 dl socker) Lägg till i inköpslistan
Fläder och citronsaft

Fläder och citronsaft

Olle Högeryd. Hej. Välkommen till min bakblogg. Jag heter Olle Högeryd och går andra året på Naturvetenskapliga linjen på Birger Sjöberggymnasiet i Vänersborg
Fyllda kycklingfiléer med roquefort och päron

Fyllda kycklingfiléer med roquefort och päron

Skär en djup ficka i filéerna, så att man kan fylla dem, pensla med sherry och smält smör, salta och peppra, smula sönder de franska örterna och strö det på filéerna, låt dem mogna i kylen minst 1 timme
Äppelmos och äppelsaft

Äppelmos och äppelsaft

Förra helgen gjorde jag på nytt en stor laddning äppelsaft, men den här gången tog jag bort kärnhuset först så jag kunde göra mos med
Vaniljpudding på chiafrön

Vaniljpudding på chiafrön

Foto. Theres Lunden. Det här är en fantastiskt god vaniljpudding som är nyttig och hur lätt som helst att göra vegansk
Plommon Marmelad

Plommon Marmelad

Nu är det dax att förvandla höstens plommonskörd till en ljuvlig marmelad. Fantastiskt till morgonmackan eller till ostbrickan
Inlagda plommon

Inlagda plommon

Att lägga in frukt i lag är ett bra sätt att kunna äta frukt och bär från trädgården året runt. Perfekt att stoppa i frysen och tina när man blir sugen