Sambon fick en kakbok för ett tag sedan som heter ”En nypa socker” och här fanns många recept som ska testas, det första vi testade var en variant på key lime pie
2 stora apelsiner och 1 liten citron. 1 dl vatten. 4 dl syltsocker. 1 dl whisky. 1. Tvätta frukten. Skala bort det yttersta skalet med en potatisskalare
Hittade körsbär i frysen ikväll som vi plockade hos familjen P i somras. Kristoffer älskar körsbär så som en lite överraskning har jag nu gjort körsbärsmarmelad som han ska få när han kommer hem från London
Ingredienser Portioner. ca 1,2 l 1 kg rensade sköljda bär (eller frukt, tinade om frysta används) 1 kg syltsocker (med pektin, 1 kg motsvarar 11 dl socker) Lägg till i inköpslistan
Olle Högeryd. Hej. Välkommen till min bakblogg. Jag heter Olle Högeryd och går andra året på Naturvetenskapliga linjen på Birger Sjöberggymnasiet i Vänersborg
Skär en djup ficka i filéerna, så att man kan fylla dem, pensla med sherry och smält smör, salta och peppra, smula sönder de franska örterna och strö det på filéerna, låt dem mogna i kylen minst 1 timme
Att lägga in frukt i lag är ett bra sätt att kunna äta frukt och bär från trädgården året runt. Perfekt att stoppa i frysen och tina när man blir sugen