Ingers favoriter

Ingers favoriter

  • 16 Recept
Saffransbiscotti

Saffransbiscotti

Ingredienser Portioner. 40 st 100 g smör eller margarin 1/2 g saffran 1 1/2 dl strösocker 2 ägg 5 dl vetemjöl (5 dl motsvarar 300 g) 1 tsk bakpulver 1 1/2 dl pistagenötskärnor eller andra nötter Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen
Snabb minestronesoppa á la viktväktarna

Snabb minestronesoppa á la viktväktarna

Koka pastan (enligt förpackningen). Skala och hacka alla grönsaker. Hetta upp oljan i en vid kastrull, tillsätt grönsakerna och tomatpurén, låt fräsa sakta i 5 minuter
Råkostsallad á la Viktväktarna

Råkostsallad á la Viktväktarna

Denna gång med enbart morot och vitkål Ååååh denna 'gamla godingen' gjorde jag igår. Ett recept från Viktväktarna som funnits i mitt liv i minst 10 år
Saftiga äpple och kanelmuffins

Saftiga äpple och kanelmuffins

Saftiga äpple och kanelmuffins. I helgen bakade jag de här goda äpple och kanelmuffinsen, äpple och kanel är en stor favorit hos mig och jag tycker att det är jättegott i muffins
Inlagda rödbetor

Inlagda rödbetor

Skölj rödbetorna men låt skal, rotspets och blastfäste vara kvar. Koka dem nätt och jämt mjuka i lättsaltat vatten, ca 30 minuter beroende på storlek
Kantarellpaj med ädelost

Kantarellpaj med ädelost

Gör så här. Pajskal. Dela smöret i bitar och lägg det tillsammans med mjölet i en skål. Arbeta degen till den blir smulig
Kantarell - och ädelost paj.

Kantarell - och ädelost paj.

PAJSKAL. 3 dl vetemjöl. 100 g smör, kallt. 1 dl kvarg. 2 tsk kantarellfond. flingsalt. FYLLNING. 3 dl grädde. 2 ägg. 2 äggulor
Rårakor

Rårakor

Skala morötter och potatis, och riv grovt. Skölj och strimla purjolöken fint. Blanda rivet med purjolöken, ägg, salt och peppar
Grahamsbullar

Grahamsbullar

Lägg grahamsmjölet i en degbunke och häll över kokande vatten och rör om till en gröt. Låt blandningen svalna till 28°
Inlagd gurka – köp hem Västeråsgurkor!

Inlagd gurka – köp hem Västeråsgurkor!

Hej på er. Har du sett att det just nu nästan kryllar av ”Västeråsgurka” i affärerna. Och krondill. Ja, kräftsäsongen är här och dillkronor används i massor men de där gurkorna, har du egentligen riktigt bra koll på vad du ska använda dem till
Inlagd Gurka!

Inlagd Gurka!

Ingrediens. - ättiksyra 2- 3 msk- salt 2 msk- vatten 3 dl- vitlök 2- 3 klyftor- gurka 1 st Gör så här
Älggryta med mörkt öl

Älggryta med mörkt öl

Tärna köttet. Strimla baconet. Skala och klyfta löken. Bryn kött, bacon och lök i omgångar i en stekpanna med 2 msk smör
Rödbetssoppa

Rödbetssoppa

Skala rödbetor, potatis, lök och vitlök. Riv rödbetor och potatis grovt och hacka lök och vitlök. Koka upp vatten och buljongtärningar
Kyckling med mango chutney

Kyckling med mango chutney

Strimla kycklingen och bryn den i smör. Dela, kärna ur och strimla paprikorna. Skala, dela och skiva löken
Ugnsbakad fisk med räkor

Ugnsbakad fisk med räkor

Lägg fisken i en form och krydda med salt och peppar. Blanda crème fraiche, räkost och dill och bred över fisken