Ingredienser Portioner. ca 20 st frallor 2 förp kokta vita bönor eller kikärter (à 380 g) 4 dl kallt vatten 12 g färsk jäst 2 dl grovt rågmjöl (2 dl motsvarar ca 110 g) 8 dl vetemjöl special (7 dl motsvarar ca 420 g) 1 msk honung 2 msk olivolja 2 tsk salt mjöl till utbakning Lägg till i inköpslistan
Efter det blev jag sugen på att göra egna muffins, så eftersom jag hade lovat att baka nu till helgen (för att använda några av de 850 muffinsformarna jag fick i julklapp) blev det kardemummamuffinsbak i fredags
Igår gjordes här första tårtan på evigheters evigheter. Det kändes härligt att höra ljudet av en arbetande Kitchen Aid, att smälta choklad och fylla en spritspåse med grädde
Mjuka, nybakade kakor med bär och vaniljsås är en klassisk sommardessert som aldrig går ur tiden. Regn och blåst men då får man unna sig att baka något gott till kaffet
Receptet kommer från Tidningen hembakat. Godmorgon❤️ det är strax dags att förbereda sig för jobb, även om jag gärna suttit kvar här i soffan vid kaminen och bara värmt mig hela dagen
Enda ändringarna jag gjorde till receptet var att baka bottnen, jag tycker den blir godast så, och att strunta i passionsfrukten, men det var av lathet, de hade nämligen inga i den närmsta mataffären
Hur som helst är de mycket lätta att baka hemma och praktiska att ha i frysen. om du använder ägg istället för smör) ca 14-16 dl rågsikt Som alltid är det lättast att baka matbröd om man har en assistent, matberedare eller i mitt fall Kitchen Aid Ugn
Jag brukar alltid bli missnöjd när jag gör maränger. Ofta blir det bubblor på ytan och de brukar bli bruna i färgen, men den här gången blev det alldeles toppenbra
Här kommer ett recept som egentligen inte föll mig in i smaken (konsistensmässigt), men jag tycker ändå att det är ett av de bättre LCHF recepten jag testat när det gäller pannkaka/våffla