Vilt

Vilt

  • 7 Recept
Renskav med grädde och kantareller

Renskav med grädde och kantareller

Bland det enklaste man kan göra i ett sådant läge är att ta fram en stekpanna, en klick smör, två burkar kantareller, renskav, vispgrädde, lite viltfond samt en gul lök
Renskav med kantareller

Renskav med kantareller

Renskav med kantareller i en gräddig sås. Vi toppar med lite osötade lingon. Portioner. ca 2-4. Ingredienser
Viltfärsbiffar á la Morberg. :D

Viltfärsbiffar á la Morberg. :D

500 gram älgfärs. 3-4 msk ströbröd. 1 dl kalvfond. 1½ dl vispgrädde. 1 msk soja. 1 kapsyl konjak. 2 ägg. 2 msk riven lök
Älgfilé med svampsås och crashed potatoes

Älgfilé med svampsås och crashed potatoes

Jag valde att krama in min filé med salt, peppar och timjan som går bra ihop med vilt och sedan bryna på den i lite smör och olja innan den fick gå klart i ugnen på ganska låg värme under lång tid för bästa resultat
Älgfärslimpa med kantarellsås

Älgfärslimpa med kantarellsås

Älgfärslimpa med kantarellsås. 400 g älgfärs. 200 g fläskfärs. 2 ägg. 1 finhackad gul lök. 1 pressad vitlöksklyfta