Matbröd

Matbröd

  • 9 Recept
Sirapslimpa från skärgården

Sirapslimpa från skärgården

Ugn. 200°. Smält fettet, häll i mjölken och värm till ca 37°. Rör ut den smulade jästen i degspadet. Tillsätt salt, sirap, kryddor, rågsikt och det mesta av vetemjölet
Luftiga tekakor

Luftiga tekakor

Godmorgon underbara Söndag. Jo men jag är uppe med tuppen men ska faktiskt försöka sova en liten stund till
Tekakor

Tekakor

19 Feb. 17. 09. Tekakor. 0kommentarer. Nybakta tekakor till mellanmål eller som tillbehör till en soppa, är aldrig fel
Julens kuvertbröd

Julens kuvertbröd

Smula ner jästen i en skål. Värm mjölken till 37° och häll över jästen. Rör om tills jästen lösts upp. Tillsätt ägg, rumsvarmt smör i bitar, salt, socker, grahamsmjöl och det mesta av vetemjölet
Kavring med kummin

Kavring med kummin

Smula ner jästen i en degbunke. Häll över det fingervarma vattnet och rör om så att jästen löser sig. Klicka ner matfettet och tillsätt salt, sirap, kummin och det mesta av mjölet, men spara 1 dl till utbakningen
Kavring

Kavring

Blanda rågsikt, vetemjöl, salt, bikarbonat och bakpulver i en stor skål. Rör i sirap och filmjölk och blanda med en sked till en lös deg
Skrädda Kakor

Skrädda Kakor

Ingredienser. 50 g smör eller margarin alt. ½ dl olja. 5 dl mjölk eller vatten. 50 g jäst. 1-2 msk sirap. 2 tsk salt
Luftiga Tekakor - Recept

Luftiga Tekakor - Recept

Recept på 12 st Tekakor. Ingredienser. 50 g smör eller ½ dl flytande smör. 5 dl mjölk. 50 g jäst. 1 tsk salt. 2 msk socker