Det som är bra att tänka på när man gör biffar eller köttbullar av älg är att det är ett mycket magert kött och kan lätt bli lite torr så ett tips är att inte använda så mycket ströbröd i smeten samt lägg i lite grädde (mjölk går väl också bra men hallå… gissa vad som blir bäst
En äkta Indisk lammcurry som smakar helt fantastiskt. Du gör curryn själv med en härlig blandning av massa kryddor, det kommer dofta ljuvligt i hela hemmet när grytan puttrar
En god aubergineröra gjord av grillade grönsaker, smaken blir härligt rökig och mustig. Mycket fräscht och gott som tillbehör till maten eller att ätas med en bit bröd
Ojojoj, detta kan absolut vara den godaste vegetariska middag vi ätit hitintills, ja frågan är om det faktiskt inte är så Det är en vegetarisk variant av korv stroganoff som legat på vänt i en av våra sparamappar i datorn, det har legat där rätt så länge och det var ju dumt
Pytt i panna är en god vardagsrätt som går att variera efter smak och tycke. Korv, plasternacka, morot, majs, paprika ja det mesta går att blanda i pytten
Lobie bi lahme är en mustig gryta med gröna bönor och kött. Som de allra flesta libanesiska grytor smaksätts tomatsåsen med färsk tomat, koriander, mycket vitlök och sju kryddor
Mujadara är en favoriträtt från Libanon. Ris med gröna linser och karamelliserad lök. Det är så smakrikt och gott att det räcker att servera mujadara med sallad och yoghurt
En enkel och lättlagad pasta i tomatsås med grädde och ost. Denna rätt lagar jag de dagar jag vill servera middag snabbt utan att stå för länge i köket