Mujadara är en favoriträtt från Libanon. Ris med gröna linser och karamelliserad lök. Det är så smakrikt och gott att det räcker att servera mujadara med sallad och yoghurt
Inlägget Mtabbal- Aubergineröra dök först upp på ZEINAS KITCHEN. 1 skål aubergineröra, ca 4 portioner 3 st aubergine 2 st tomater 2 st sivri (turkisk paprka, kan ersättas med 1 grön paprika) 2 st salladslökar 1 vitlöksklyfta 1 liten knippe persilja 1 citron Salt & peppar Ca 3 msk olivolja Gör såhär
Aubergineröra passar utmärkt till grillat kött eller kyckling. På arabiska heter röran Baba Ganoush som har sin ursprung i Libanon och är ett av de viktigaste inslagen på mezebordet
Skiva aubergine och strö över salt. Låt dra ca 20 min. Torka av vätskan. Stek aubergineskivorna i smör-&rapsolja i en stekpanna, ca 3 min på varje sida
Gör så här. Pensla auberginehalvorna med olivolja och grilla i ca 10 minuter på varje sida. Gröp ur aubergineköttet ur skalet och blanda med smulad fetaost, rödlök, persilja, salt och peppar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.