Ida

Ida

  • 12 Recept
Kantarellpaj

Kantarellpaj

 En härligt god och krämig paj med vild smak av skogens guld, kantareller.  Eftersom kantarellpajen är äggfri är den ett utmärkt val att servera till personer med äggallergi
Fröknäcke (LCHF)

Fröknäcke (LCHF)

Det här fröknäcket kan jag äta som godis, för det är helt enkelt så otroligt gott. Farligt gott faktiskt, för det är väldigt lätt att äta alldeles för många
Fröknäcke

Fröknäcke

Min kompis Erica skickade med mig en goodiebag med bl a dessa knapriga fröknäcke, som smakar lite som popcorn
Veganska amerikanska pannkakor

Veganska amerikanska pannkakor

Jag älskar amerikanska pannkakor men vill inte göra dem på komjölk och ägg längre så här är receptet på hur jag gör dem vego-style
Glutenfri pizzadeg

Glutenfri pizzadeg

Sätt ugnen på 225 grader. Blanda 2 dl ljummet vatten med jästen och fiberhusk. Tillsätt oljan och saltet och blanda runt så allt löser sig någorlunda med varandra
PAJDEG TILL MATPAJER (Glutenfri)

PAJDEG TILL MATPAJER (Glutenfri)

Det här är ett jätte bra recept på pajdegDet här behöver du210 gr mjölmix (lailas glutenfria använde jag)om du inte har våg så skall du ta 3½ dl1 tsk salt150 gr smör2 msk kallt vattenGör så här
Risotto med svamp

Risotto med svamp

Du behöver. 4 dl riskorn (risottoris)4 msk olja/smör8 dl buljongSvampparmesan ostSalt och peppar1 lökHacka svampen och fräs den i med lök och olja
Kyckling gratäng i ugn

Kyckling gratäng i ugn

Idag så testade jag en ny rätt. Grillad kyckling i krämig mango chutney sås. Så lätt att göra och sååå god
Glutenfria vegan scones

Glutenfria vegan scones

Jag och mamma gjorde scones i helgen men då hade jag både havregryn och filmjölk i. Havregryn är det inte alla som tål och därför bytte jag ut det till boveteflingor och ersatte filmjölken med iMat till dagens scones