Ett recept från ICAs matkasse, inspiration. Dela tomaterna i halvor. Kyckling900 g fast potatis 2 rödlökar 2 majskolvar 2 msk olivolja salt och peppar4 kycklingklubbor 3 tomater 1/2 dl balsamvinäger Citron- och persiljehackskal av 1 citron 1/2 kruka persilja Vitlökskräm1 1/2 dl smetana 1 vitlöksklyftaSätt ugnen på 225°C och sätt in en långpanna. 3 tomater
Min son och min sambos son har precis satt sig på bussen och är på väg på klassresa till Berlin. Min dotter ska på Summerburst i Göteborg i helgen och min sambos andra son ska till Liseberg med skolan
mat för hela familjen” på Ica. Till middagen åt vi vanlig spagetti men till matlådan dagen efter körde jag med bönpasta, vilket också funkade superbra och är ett bra alternativ för att tillföra lite extra protein till rätten
Foto. Theres Lundén. I vårt hem frodas basilikan och då passar det bra att göra egen pesto. Denna gång byttes pinjenötterna ut mot solroskärnor och parmesanen mot prästost
En sallad, gärna ljummen och med lite matigare grönt – till exempel blancherade sugar snaps – och en balsamicodressing (passar det söta fläskköttet) och fin olivolja
Att göra pesto på egen odlad basilika är en enorm tillfredsställelse. Jag sår några krukor som jag ställer i köksfönstret och som sedan får växa till sig på balkongen
Värm ugnen till 175 °C. Lägg aluminiumfolie i botten på en ugnsform och sätt på galler. I en stor skål, tillsätt lönnsirap, farinsocker, dijonsenap , flingsalt och cayennepeppar
Jag har ett recept på vegetarisk lasagne som jag brukar dela med mig av och som efter mina matlagningskurser hemma i Edsbyn förra året spred sig som vinden