Förrätt

Förrätt

  • 8 Recept
Filorulle med kryddstekt kyckling, lagrad ost och valnötter

Filorulle med kryddstekt kyckling, lagrad ost och valnötter

Ingredienser Portioner. ca 15 st Kyckling 1 tsk mald kanel 1 tsk mald koriander 1/2 tsk chilipulver 1 tsk mald ingefära 1 tsk salt 1/2 tsk grovmald svartpeppar ca 600 g kyckling (små och fina filéer) 2 msk olivolja Fyllning 1 1/2 dl valnötter (1,5 dl motsvarar ca 60 g) 15 torkade aprikoser 3 dl riven lagrad ost (3 dl motsvarar ca 150 g) Filodeg 75 g smör 8 ark filodeg Garnering smör 2 msk sesamfrön (vita och svarta) smörgåskrasse Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Svenskt Smör, valfri 5
Toast Birger Jarl

Toast Birger Jarl

Ansa och skär kycklingfiléerna i små tärningar och stek i smör utan att de tar färg. Pudra över vetemjölet och rör om ordentligt
Västerbottensruta med löjrom - förrätt - nyår

Västerbottensruta med löjrom - förrätt - nyår

På nyårsafton vill man helt klart äta något gott, gärna till förrätt, huvudrätt och efterrätt. Hursomhelst så provade jag ett nytt recept till förrätt på nyårsafton och tack och lov så föll det väl ut
Förrätter till nyårs

Förrätter till nyårs

Här kommer några förslag på förrätter till nyårs. Dillpannacotta med räkspett3 gelatinblad1 ½ dl vispgrädde½ finhackad rödlök3-4 msk hackad dill1 ½ dl gräddfil2 ½ dl kesella1 msk citronsaftsaltvitpepparGarnering
Tips på förrätter till nyårs

Tips på förrätter till nyårs

Först ut är förrätter. Hej hopp. Idag fylls bloggen med tips på nyårsmat. Rårakor med västerbottensost. ca 10 st