Salta och peppra fisken lätt på den köttiga sidan. Panera fisken i grovt rågmjöl på en tallrik. Servera fisken med kokt, potatis, sås och en citronklyfta
Ibland vill man bara hitta på nåt nytt. För nån vecka sedan hade vi bestämt att vi skulle äta grillad laxfilé med rotsaker, men när jag kom hem så kände jag för att "skapa" lite
Rosépeppar ger laxen en god söt-pepprig smak och det behövs inte mycket mer än så. Köp gärna färsk lax och pressa lite citronsaft över laxen för att göra den extra saftig
Ugn 175 grader. Salta och peppra lax sidan, sätt laxen i en ugnssäker form eller fat och sätt i ugnen. Ta ut laxen när den nästan är färdig, efter ca 20 minuter
Tillsätt fiskbuljongen och vitt vin. fisk. Fisken 2 kummelfileér eller annan vit fisk ¨ 2 msk smör salt,peppar Dela fisken i portionsbitar. Stek fisken i rejält med smör i en väl upphettad stekpanna, 2-3 minuter på varje sida. Såsen 1 schalottenlök 1 msk smör 1 msk fiskfond 1 dl torrt vitt vin 1,5 dl grädde Skala och finhacka löken. 1 msk fiskfond
Ibland serverar jag en LCHF-variant där jag byter potatismoset mot blomkålsmos, men idag fick barnen brinnande kärlek enligt dansk modell med mycket kolhydrater medan maken och jag åt en återkommande god och enkel fiskrätt med smak av bacon, parmesan och gräslök